Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росіян "годують" байками про користь спалювання їжі: знищено 632 тонни

Четвер, 3 вересня 2015, 10:42

Введена в Росії практика знищення санкційних продуктів дала свої плоди, продовжують запевняти чиновники в РФ.

Про це в четвер пише видання Newsru.

За даними Россільгоспнагляду, з 6 серпня по теперішній час період знищено 595 тонн рослинної продукції і 37 тонн продукції тваринного походження.

З 6 серпня, коли був підписаний відповідний указ і продукти, що потрапили під ембарго, почали знищувати, їхні поставки скоротилися в десятки разів, заявив міністр сільського господарства РФ Олександр Ткачов.

Відповідну заяву він зробив в рамках Східного економічного форуму, який відкрився 3 вересня, у Владивостоці. "Кратно, в десятки разів зменшився ввезення санкційної продукції", - сказав Ткачов.

Він заявив, що, знищуючи цю продукцію, Росія вирішує два завдання. "Перш за все, захищає свій ринок від недобросовісної конкуренції з боку тих, хто часто фальсифікує продукцію, а також захищає здоров'я власних громадян".

"Ми не можемо стимулювати виробництво якісних продуктів - якщо кефір, то він повинен бути з молока, якщо ковбаса, то з м'яса - в умовах, коли на ринок заходить неякісна продукція з різними добавками, барвниками і тим самим занижує ціну. Це нормально?" - задався питанням міністр.

Ткачов наполягає, що ліквідація контрабандної продукції - це міжнародна практика.

Як відомо, знищення санкційної продукції почалося 6 серпня цього року за указом президента РФ Володимира Путіна, підписаного 29 липня. Автором ідеї виступив саме глава Мінсільгоспу РФ Олександр Ткачов.

Рішення влади РФ знищувати продукти викликало протести з боку громадськості, деякі представники якої назвали такі заходи в країні, де значна кількість населення живе за межею бідності, неетичними.

Петиція проти знищення їжі в інтернеті набрала майже 400 тисяч підписів. Утім, в уряді до думки підписали документ, очевидно, прислухатися не збираються.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: