Кононенко: Нардепи з РП мають подати персональні заяви на вихід з коаліції

Неділя, 6 вересня 2015, 21:31

Нардепи з "Радикальної партії" мають подати персональні заяви на вихід з коаліції. 

Про це в ефірі телеканалу "Інтер" ввечері 6 вересня заявив перший заступник голови фракції БПП Ігор Кононенко.

"Радикали заявили про вихід з коаліції, вони прийняли це рішення на фракції, виходячи з заяви лідера, це рішення прийнято одноголосно, але процедура вступу і процедура виходу з коаліції це індивідуальний процес, тому що створення коаліції скріпили індивідуально, я підкреслюю - індивідуально - своїми підписами 302 депутата", - заявив Кононенко.

"Тому процедура виходу має бути аналогічною, тобто члени "Радикальної партії" - це 20 депутатів, повинні написати 20 заяв про свій вихід з коаліції, тоді ця юридична процедура буде завершена", - сказав він.

Як відомо, після голосування за зміни до Конституції в частині децентралізації лідер Радикальної партії і керівник однойменної фракції Олег Ляшко заявив, що фракція виходить з парламентської коаліції і переходить в опозицію до влади.

31 серпня фракція Ляшка не підтримала внесення змін до Конституції в частині децентралізації. Під час обговорення у Верховній Раді її депутати вчиняли в залі галас, намагалися блокувати трибуну та зірвати голосування.

Раніше в інтерв'ю "Радіо Свобода" Ляшко запевняв, що його фракція у жодному разі не вийде з коаліції.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування