Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ винесла попередження двом священикам за проросійську пропаганду

Понеділок, 7 вересня 2015, 13:21

Співробітники Служби безпеки оголосили на Житомирщині офіційні застереження двом священикам, які проводили серед прихожан антидержавну пропаганду на підтримку агресії Росії проти України.

Про це у понеділок інформує прес-центр СБУ.

Настоятель однієї з сільських церков поширював серед віруючих роздруківки антиукраїнських статей із російських пропагандистських інтернет-сайтів та компакт-диски із проросійськими відеоматеріалами.

Священик "пророкував" швидку поразку військ антитерористичної операції на сході України. Він відмовлявся служити заздоровні молебні за мобілізованих воїнів і тих родичів своїх прихожан, які беруть участь у бойових діях на боці сил АТО.

Інший настоятель під час служби неодноразово відстоював перед прихожанами необхідність федералізації України за прикладом т.зв. "ДНР/ЛНР".

Він стверджував, що терористи нібито відстоюють цілі істинної церкви, та виправдовував діяльність представників РФ на незаконно анексованих і захоплених територіях нашої держави.

Обурені місцеві жителі поскаржилися правоохоронцям на антиукраїнську позицію церковнослужителів. Родичі мобілізованих селян були готові вчинити самосуд над священиками, зазначають в СБУ.

Співробітники спецслужби оголосили священнослужителям офіційні застереження про неприпустимість подальших протиправних дій, які шкодять державній безпеці України та попередили про кримінальну відповідальність за злочини проти основ національної безпеки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...