Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ІС: Бойовики проводять "навчання", із Росії привезли нові БТРи

Понеділок, 5 жовтня 2015, 09:03

У зоні проведення АТО зберігається відносно спокійна ситуація, констатує група "інформаційний спротив".

"Супротивник використовує перемир'я для проведення ротації особового складу, передислокації техніки, будівництва інженерних споруд і проведення заходів із підвищення боєздатності незаконних збройних формувань", - пише координатор ІС Дмитро Тимчук 5 жовтня.

Зокрема, за його даними, на базі одного з бандформувань, які входять до складу так званої "5-й омсбр" (раніше – бригада "Оплот") проводяться курси з підготовки коректувальників вогню для артилерійських підрозділів.

"Поблизу лінії розмежування зафіксовано проведення занять із групою терористів із визначення координат і відстані до виявлених позицій ЗСУ за допомогою приладів для топографічної прив'язки й управління артилерійським вогнем", - пише Тимчук.

"Також проводяться заняття з бойової підготовки з танкістами підрозділів "2 АК ЛНР" на полігоні біля н.п. Круглик, з артилеристами "2 АК ЛНР" на полігоні біля н.п. Калинове, навчання батальйонного рівня "1-й омсбр 1 АК ДНР" у районі н.п. Комсомольське", - додає він.

У Луганській області, за даними ІС, приводили до бойової готовності всі артилерійські підрозділи бойовиків – "для здійснення маршу в райони призначення".

"Для доукомплектування т.зв. "5-й омсбр 1АК ДНР" із РФ залізничним транспортом прибула партія БТРів – близько 20 машин. Із них тільки 5 виявилися в робочому стані. В інших відсутні акумулятори, ЗІП, машини розукомплектовані", - пише Тимчук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування