Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

РПР пропонує президенту і ВР призначити у ЦВК експертів

Четвер, 5 листопада 2015, 12:13

"Реанімаційний пакет реформ" заявляє, що до нового складу ЦВК мають входити представники громадськості і пропонує президенту і ВР кілька кандидатур.

Про це йдеться у заяві РПР.

Згідно з нею, активісти пропонують забезпечити невідкладне (відразу після завершення виборчого процесу чергових та перших місцевих виборів) призначення 12 членів ЦВК замість членів Комісії, строк повноважень яких завершився у червні 2014 року.

"Посилення рівня незалежності ЦВК потребує включення до її складу представників громадянського суспільства, які не залежать від політиків і можуть неупереджено здійснювати свої обов’язки на посадах в органах влади", - сказано в заяві.

Зокрема РПР пропонує призначити до складу ЦВК директора з міжнародного розвитку міжнародної громадської організації "Інтерньюз-Україна" Євгена Радченка та заступника Голови Центральної виборчої комісії Андрія Магеру.

"Вважаємо, що двадцятирічний досвід роботи Євгена Радченка у сфері виборів, може бути ефективно використані ним під час виконання обов’язків члена ЦВК у разі його призначення на цю посаду", - сказано в заяві.

Щодо Магери у РПР наголосили, щодо нього "відсутні підозри у політичній упередженості чи непрофесіоналізмі" і він голосував проти сумнівних з точки зору обґрунтованості рішень ЦВК та викладав окрему думку щодо багатьох спірних постанов Комісії.

Крім того, до складу ЦВК РПР пропонує призначити експертів Реанімайного пакету реформ:

1)      Богашеву Н.В., директора Інституту виборчого права, кандидата юридичних наук;

2)      Кириченко Ю.М., керівника проектів з питань конституційного права Центру політико-правових реформ;

3)      Ковтунця В.В., експерта з виборчого права.

Крім того, РПР просить  розглянути можливість призначення до складу ЦВК представників інших громадських організацій, які спеціалізуються на виборчих питаннях.

Також в РПР просять підготувати та внести на розгляд ВР проект змін до Закону "Про Центральну виборчу комісію", який би, серед іншого, виключав можливість безстрокового обіймання членами ЦВК своїх посад.

Як відомо, 12 членів ЦВК були призначені на посади у 2007 році і строк їх повноважень завершився у червні 2014 року.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: