Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко: Спочатку політика уряду, потім прізвища

Вівторок, 8 грудня 2015, 07:19

Голова фракції БПП Юрій Луценко заявляє, що Верховна Рада має сформулювати політику уряду, а далі знайти прем'єра, який консолідуватиме парламент.

Про це Луценко написав у своєму блозі на "Українській правді" після скандалу, який стався на засіданні фракції БПП.

"Тема 1 – відставка Яценюка. Народні депутати мають говорити не про прізвища, а про політику. Завдання ВР в найближчі тижні – сформувати політику Уряду на наступний рік", - зазначив він.

В першу чергу він назвав питання зміни податків. "45-мільйонна країна не може жити лише на зовнішні запозичення. Треба зменшувати податки, щоб відновити власне економічне зростання. Одночасно це треба узгодити із МВФ, бо без чергового траншу фінансова система України розвалиться. Це важко, але можливо", - зазначив він.

"Лише після такого формування технічного завдання Уряду на нову економічну політику можна і треба обговорити, хто її здатен реалізувати. Тут, як на мене, жодних узгоджень із закордоном ми не потребуємо. І питання не в прізвищах чи особистих почуттях до кандидатів. Треба знайти Прем'єра, який здатен консолідувати на роботу більшість ВР", - зазначив він.

Як відомо, напередодні під час засідання фракції БПП молоді депутати вимагали, щоб їм пояснили, яка планується структура оновленого уряду, а вже потім були готові обговорювати прізвища кандидатів.

За словами співрозмовника "Української правди" у фракції, виявилося, що орієнтовна структура уряду відома лише депутату Ігорю Кононенку, однак про неї на засіданні так і не поговорили.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: