Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Геращенко каже, що на Донбасі люди вже мають "питання" до Росії

Середа, 6 січня 2016, 00:39

Уповноважена президента з урегулювання ситуації на Донбасі, депутат Ірина Геращенко сподівається, що розчарування діями Росії допоможе повернути де-факто Донецьку й Луганську області у склад України.

Про це вона сказала в інтерв’ю "5 каналу", показаному ввечері 5 січня.

"Мінські угоди не виконуються, але вони працюють. Тому що вони прив’язані до санкцій… Санкції зупиняють наступ, вони трохи зв’язують руки Російській Федерації, тому що її економіка іде до краху", - сказала Геращенко.

"Очевидно, що час грає на Україну, але в нас цього часу немає", - додала вона.

На думку Геращенко, реінтеграція жителів Донбасу в українські реалії – це питання часу і зусиль не тільки України, але й усього світу.

Зараз, на її думку, в них є нерозуміння ситуації і намірів в Україні через російську пропаганду.

"Але там також є ненависть до бойовиків, які просто тримають у заручниках 2,5 мільйони людей. І якщо ще рік тому там кричали "Путін, Путін!", то тепер же є питання й до Росії, тому що рубль ходить (як валюта), але рубля немає. В гаманці в людей рубля немає", - сказала Геращенко.

"Так, в Україні теж важко з економікою, і війна забирає велику частину нашої економіки. Але українці попри дуже важку ситуацію і те, що є питання до влади, розуміють ситуацію. Там же була така віра в те, що "ура!" – а немає "ура!", - додала вона.

"Я сподіваюся, що усе це сприятиме поверненню України на Донбас. Хоча очевидно, що це питання не одного дня, місяця чи року", - зазначила Геращенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування