Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Праймеріз в США: Трамп на другому місці у Республіканців

Вівторок, 2 лютого 2016, 08:25

Американський сенатор Тед Круз переміг Дональда Трампа на первинних виборах серед республіканців у штаті Айова в понеділок, у демократів рівну кількість голосів отримали Хілларі Клінтон і Берні Сандерс.

Про це повідомляє Reuters.

Сенатор від Техасу Круз отримав 28% голосів проти 24% у Трампа. Сенатор від Флориди Марко Рубіо - на третьому місці з 23% голосів.

У стані демократів, колишній держсекретар США Хілларі Клінтон і сенатор від Вермонта Берні Сандерс отримали практично рівну кількість голосів - близько 50% кожен - після підрахунку результатів в 95% округів. Сандерс назвав результати нічиєю.

Колишній губернатор штату Меріленд Мартін О'Меллі практично не отримав підтримки виборців в демократичній гонці і вибув з боротьби. Він на третьому місці з 0,5% голосів.

Трамп привітав Круза і сказав, що все ще сподівається стати кандидатом від республіканців.

"Це просто честь для мене, справжня честь", - сказав Трамп своїм прихильникам. За його словами, він з нетерпінням чекає наступних попередніх виборів, які пройдуть в Нью-Гемпширі наступного тижня, де він лідирує згідно з опитуваннями.

Хілларі Клінтон сказала, що "видихнула з полегшенням" після оголошення результатів перших праймеріз. Колишня перша леді США привітала Сандерса і не заявляла про перемогу у своєму виступі.

"Це рідкісна можливість, коли ми можемо бачити справжню боротьбу ідей", - сказала вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: