Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін призначив в.о. глави Тульської області генерала, який курирував анексію Криму

Середа, 3 лютого 2016, 04:01

У вівторок, 2 лютого, президент РФ Володимир Путін звільнив з посади губернатора Тульської області Володимира Груздєва і призначив виконуючим обов'язки глави регіону замміністра оборони Олексія Дюміна, який курирував анексію Криму.

Про це повідомляє "Газета.Ру" з посиланням на джерела.

Відзначається, що все життя Дюмін пропрацював у військових структурах. Свою кар'єру він почав офіцером в управлінні Служби безпеки президента в період попереднього президентства Путіна. У 2007 році, коли прем'єр-міністром РФ був призначений Віктор Зубков, Дюмін став начальником його охорони. Також був ад'ютантом Путіна.

За словами співрозмовника газети, обов'язки ад'ютанта дуже обширні, - це все, починаючи від питань забезпечення побуту охоронюваної особи до забезпечення безпеки.

Пізніше Дюмін, згідно біографії, командував силами спецоперацій ЗС РФ. Але коли саме це було і якими операціями він командував офіційних відомостей немає.

За словами джерел, під час анексії Криму, Дюмін знаходився на півострові по лінії Міноборони РФ. Однак у чому саме полягали обов'язки Дюміна, співрозмовники відповісти не змогли. Можна припустити, що військовий діяв під патронажем нинішнього повпреда президента РФ в Кримському федеральному окрузі Олега Белавенцева - той на місці фактично керував кримською операцією.

Як пише "Газета.Ру", не виключено, що саме за Крим Дюмін отримав звання Героя Росії - про те, що воно у нього є, свідчить офіційна біографія.

У 2015 році Дюмін став начальником Головного штабу Сухопутних військ. 11 грудня 2015 року йому було присвоєно звання генерал-лейтенант. В кінці минулого року отримав нове підвищення: став замміністра оборони.

При цьому "Коммерсант" пише, що також під керівництвом Дюміна, була розроблена і проведена в ніч на 23 лютого 2014 екстрена евакуація екс-президента України Віктора Януковича до Росії: спецслужби були готові евакуювати його повітряним, морським або сухопутним шляхом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування