Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Турчинов вважає, що без іноземців на Донбасі вогонь не припиниться

П'ятниця, 4 березня 2016, 12:06

Реально забезпечити припинення вогню і провокацій на Донбасі допоможе розміщення в регіоні постійної миротворчої чи поліцейської місії інших країн.

Таку думку висловив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Ми готові до будь-якої форми – і до того, щоб місія ОБСЄ мала стаціонарні пости на лінії розмежування, а її представники мали зброю, або нехай це буде поліцейська місія ЄС. Але це буде одним з тих чинників, який може реально забезпечити припинення вогню, припинення провокацій з боку окупаційних військ", - сказав він.

За словами Турчинова, щойно на нейтральній території уздовж лінії розмежування перебуватимуть представники третьої сторони, одразу буде зрозуміло, хто і за кого стріляє, тоді припинення вогню може бути реальністю.

"Ви ж чудово розумієте, що коли настає вечір, спостерігачі ОБСЄ повертаються до місць свого розташування, і саме в цей час починаються активні обстріл. Це відбувається щодня, всі знають час відвідування і маршрути спостерігачів ОБСЄ, на цей час припиняється вогонь, а потім обстріл відновлюються", - наголосив він.

Тому, за словами Турчинова, наявна на сьогодні формула неефективна.

"Лише коли в усіх гарячих точках буде створено постійні пости, де перебуватимуть представники третіх країн, наприклад, членів ЄС, цих провокацій можна буде уникнути", - сказав секретар РНБО.

"Доки цього не буде, нам постійно розповідатимуть байки про якісь дії у відповідь, про те, що вони нібито відповідають на українські обстріл тощо. А ми втрачатимемо найдорожче – людські життя", - заявив він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування