Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Народний фронт" має пропозиції до нової коаліційної угоди

П'ятниця, 1 квітня 2016, 13:25

Фракція "Народний фронт" підготувала свої пропозиції до нової коаліційної угоди.

Про це заявила заступник голови фракції "Народний фронт" Вікторія Сюмар у п’ятницю в коментарях журналістам, інофрмує прес-служба партії.

За її словами, у розробці пропозицій до нової коаліційної угоди особисто брав участь прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.

"Ми направили ці пропозиції і готові будемо сьогодні пред`явити українському суспільству та нашим партнерам по майбутній коаліції абсолютно дороблену коаліційну угоду з усіма нашими підписами", - зазначила Сюмар.

Заступник голови фракції "Народний фронт" закликала усі депутатські фракції, які готові приєднатися до нової коаліції, так само розробити та оприлюднити свої конкретні пропозиції до коаліційної угоди.

Сюмар також зауважила, що фракція НФ вітатиме участь усіх демократичних проукраїнських фракцій у майбутній коаліції, оскільки "коаліція на чотирьох – це краще, ніж коаліції на трьох чи двох".

При цьому Сюмар заявила, що до варіанту формування коаліції лише з двох фракцій зараз підштовхують саме ті політичні сили, які "не хочуть брати на себе відповідальність за ситуацію в країні".

В коментарі "Українській правді" депутат від НФ Леонід Ємець розтлумачив деякі вимоги фракції.

"Я можу сказати за блок, який стосується конституційних змін і змін до так званої судової реформи. Залишаються всі ті позиції, які були записані, тобто створення на базі парламенту конституційної комісії не зовні, а в парламенті", - зазначив Ємець.

"Ми вимагаємо виконання саме цього пункту і повного перезавантаження суддівського корпусу. Третій пункт, це моя особиста вимога, щоб питання прийняття в цілому доопрацьованого з Венеційською комісією закону про люстрацію було записано в коаліційну угоду і було проголосовано парламентом з дуже чітким строком виконання цього завдання", - додав він.

"Завдання остаточне - це записати покарання за порушення строків виконання (коаліційної) угоди… Зараз тут дискусія, яка може бути відповідальність: або відставка уряду, або керівництва окремих міністерств, або перевибори парламенту, тобто щось жорстке, щоб не можна було проігнорувати вимоги коаліційної угоди", - зазначив депутат.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: