Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойовики намагаються захопити промзону Авдіївки і псують ЗСУ зв'язок

П'ятниця, 8 квітня 2016, 13:21

Бойовики активізувалися по всьому фронту, поблизу Макіївки вони розгорнули новітні російські станції радіоелектронної боротьби.

Про це повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко на брифінгу 8 квітня.

"Окупанти активізувалися по всьому фронту, але найгарячіше вчора було в Авдіївці, де бойові дії тривають цілодобово. Сили АТО неодноразово і успішно відкривали вогонь у відповідь, щоб припинити дії ворога", - сказав він.

"Противник зосередився в районі Ясинуватої, Яковлєвки, Мінерального – і веде вогонь звідти, намагаючись захопити промзону Авдіївки і в разі успіху розвинути наступ далі. Проте ці підступні плани щодня зазнають невдач. Лінія фронту залишається незмінною", - заявив Лисенко.

Водночас, за даними штабу, "ворог продовжує підтягувати на передову живу силу та технічне оснащення".

"За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, в районі Макіївки, що прилягає до зони активних бойових дій, противник розгорнув новітні російські станції радіоелектронної боротьби Р-330Ж "Житель" та комплекс "Леєр-3", а також активно використовує безпілотні літальні апарати", - сказав Лисенко.

"Неспокійною залишається ситуація і на інших вузлах нашої оборони – це, зокрема, Світлодарська дуга, передмістя Горлівки та Донецький аеропорт. Противник, як і раніше, застосує міномети й БМП", - додав він.

На Маріупольському напрямку бойовики стріляли у четвер увечері, після заходу сонця.

У Мар'їнці позиції українських бійців неодноразово обстрілювали снайпери бойовиків.

"У Новотроїцькому ворог двічі застосував елітні артилерійські установки "Гвоздика". У Павлополі зафіксовано три мінометні обстріли з боку незаконних збройних формувань", - зазначив Лисенко.

Усього на маріупольському напрямку за минулу добу відбулося 16 обстрілів.

Зазначимо, що комплекс "Леєр-3" використовують як джерело перешкод засобам зв'язку супротивника безпілотного літального апарата "Орлан-10" навіть на видаленні понад 100 кілометри від місця розгортання підрозділу.

Р-330Ж "Житель" – станція активних перешкод, призначена для виявлення, пеленгування й радіопридушення базових станцій систем стільникового зв'язка стандарту GSM 900/1800 і 1900; виявлення, пеленгування й радіопридушення мобільних станцій систем рухливого супутникового зв'язку Inmarsat і Iridium; радіопридушення навігаційної апаратури споживачів систем супутниковому зв'язку NAVSTAR (GPS).

Останню випускає воронезьке ВАТ "Науково-впроваджувальне підприємство "ПРОТЕК".

Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...