Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС має "кризову" групу і хоче розробити Travel Advisor

Середа, 8 червня 2016, 10:09

МЗС України планує розробити для українців, які виїжджають за кордон, Travel Advisor – порадник для мандрівника в електронному вигляді, який можна переглядати на сайті МЗС, а також скачати на мобільні пристрої.

Про це розповів директор консульського департаменту МЗС України Андрій Сибіга у Варшаві під час зустрічі з українською громадою в Українському домі, повідомляє "Укрінформ".

"Для наших громадян хочемо зробити Travel Adviser. Куди б людина не поїхала, по сучасних засобах комунікації вона могла зайти на сайт МЗС України, аби побачити рекомендації, ознайомитися з поточною ситуацією у країні, куди планується подорож, скачати відповідну програму на мобільний пристрій", – сказав Сибіга.

Він поінформував, що останнім часом у світі побільшало різного роду надзвичайних ситуацій, пов’язаних як із природними катаклізмами, так і з викликаних людським чинником – різного роду катастрофи, теракти тощо.

"У дуже багатьох випадках серед постраждалих є громадяни України", – констатував дипломат.

У зв’язку з цим при МЗС України створено групу кризового реагування, яка з усім необхідним обладнанням готова до дій і вильоту в будь-яку гарячу точку світу упродовж 24 годин.

"Ці люди мають відповідний досвід, знають як діяти в різного роду ситуаціях", – наголосив директор консульського департаменту МЗС України.

Він повідомив сумну статистику: щороку МЗС України допомагає репатріювати на батьківщину понад 3 тисячі громадян України, які померли за кордоном. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: