Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Саудівській Аравії підірвалися три смертника, загинуло 4 людини

Вівторок, 5 липня 2016, 02:34

Три терориста-смертника здійснили самопідриви в трьох містах Саудівської Аравії.

Про це, посилаючись на телеканал "Аль-Арабія", пише DW.com.

У Саудівській Аравії в Медині смертник підірвався недалеко від Мечеті Пророка - другої за значенням святині ісламу, при цьому загинули чотири охоронці.

Майже в той же час інший смертник привів в дію закріплений на тілі вибуховий пристрій в місті Катіф, розташованому на сході країни в місцевості, переважно населеній шиїтами. Крім самого терориста, інших жертв не було.

Рано вранці того ж дня в місті Джидда смертник здійснив самопідрив на паркувальному майданчику навпроти будівлі консульства США. В результаті були легко поранені двоє працівників служби безпеки, що звернули увагу на підозрілого чоловіка і наблизилися до нього.

Поки ніхто не взяв на себе відповідальність за ці теракти, однак передбачається, що смертники могли мати відношення до терористичної організації "Ісламська держава" (ІДІЛ). Раніше ІДІЛ взяла на себе відповідальність за два вибухи 3 липня в Багдаді, в результаті яких загинули як мінімум 213 осіб і понад 200 було поранено.

Крім того, Туреччина звинувачує ІДІЛ в нападі на аеропорт в Стамбулі 28 червня, коли загинули 45 осіб і більше 200 отримали поранення. За нього також ніхто не взяв відповідальність.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування