В Антикорупційній прокуратурі сподіваються на екстрадицію Онищенка

Четвер, 4 серпня 2016, 11:53

Спеціалізована антикорупційна прокуратура сподівається, що депутат Олександр Онищенко буде екстрадований із Великобританії після того, як його оголосять у міжнародний розшук.

Про це сказало джерело "Українських новин" в антикорупційних органах.

"Ми сподіваємося на те, що він буде екстрадований", – сказав співрозмовник агентства.

За його словами, Онищенка буде оголошено у розшук за рішенням суду 8 серпня.

Разом із тим джерело повідомило, що необхідно налагоджувати стосунки між Україною й Великобританією в плані екстрадиції підозрюваних, бо зараз у цьому напрямку існують ускладнення.

Раніше керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький спрогнозував, що 8 серпня суд вирішить або доправити в залу суду, або арештувати Онищенка, який переховується.

За підрахунками керівника САП, розслідування у відношенні депутата з групи "Воля народу" Онищенка завершиться до кінця жовтня.

Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання й арешт Онищенка 5 липня.

За даними слідства, Онищенко з поплічниками організував схему купівлі газу в держкомпанії "Укргазвидобування" за заниженою ціною для наближених до нього фірм. Завдяки угодам спільного видобутку газу газ продавали через кілька компаній на "псевдобіржах". Збиток державі оцінено в 1,613 млрд гривень.

Керівниками злочинного угруповання, крім самого депутата, вважають його маму Інесу Кадирову й бізнесмена Валерія Постного, який перебуває під вартою з можливістю внести заставу у 250 мільйонів гривень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування