Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Донеччині затримано інформатора бойовиків "ДНР"

Неділя, 7 серпня 2016, 00:31

У місті Торецьку Донецької області був затриманий місцевий житель, який протягом 7 місяців за допомогою соцмереж передавав горлівським бойовикам дані про позиції ЗСУ.

Про це повідомляє прес-служба поліції Донецької області.

"На совісті пособника терористів, який маскувався під мирного жителя, – артудари по рідному місту. Крім того, чоловік мав намір взяти у полон військовослужбовця ЗСУ та передати у "ДНР", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що інформатор налагодив контакти з жителями Торецька, які в 2014 році вступили до лав бойовиків і після звільнення міста бігли в окуповану Горлівку.

Поліцейські встановили, що в грудні 2014 року підозрюваний через соціальну мережу познайомився з жінкою, яка на всіх фото, опублікованих в мережі на своїй сторінці, була в камуфляжному одязі з символікою "ДНР". Жінка стала просити чоловіка дізнаватися про позиції ЗСУ, переміщення техніки і військовослужбовців і пересилати дані в соцмережі.

Зловмисник спеціально відстежував місця дислокації військових і в ході листування повідомляв про кількість бійців в підрозділах ЗСУ, танків, БРДМ та іншої техніки, яка перебувала поблизу Торецька.

Жінка, якій передавав інформацію затриманий, мешканка Торецька, знаходиться в розшуку за участь в НВФ "ДНР" і злочини проти мирного населення.

Відносно інформатора відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 256 (сприяння учасникам злочинної організації) КК України, за що йому загрожує позбавлення волі на строк до 5 років.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: