Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За вбивство мера Старобільська молодикам обіцяли близько 10 тисяч

Вівторок, 6 вересня 2016, 14:58

6 вересня суд слухає справу про вбивство міського голови Старобільська Володимира Живаги, якого розстріляли 22 лютого цього року.

Як повідомила поліція Луганської області, вироку суду очікують молоді чоловіки, які "на замовлення, за грошову винагороду" позбавили людину життя.

22 лютого у Старобільську на внутрішньому подвір’ї адміністративного будинку міської ради Живага отримав декілька пострілів у голову з вогнепальної зброї, практично в притул.

Для розслідування цього злочину слідчі опитали понад 400 осіб (можливих свідків із числа працівників міської ради, місцевих жителів), провели низку складних експертиз, вилучили усі відеозаписи з камер відеоспостереження.

Після вивчення деталей біографії та зв’язків Живаги, слідчі вирішили, що найбільше слід відпрацьовувати версію про вбивство, пов’язане з професійною діяльністю загиблого.

Поліція встановила, що до двох жителів Марківського району звернувся замовник та запропонував їм за гроші скоїти вбивство.

"22-річні чоловіки, не маючи постійного заробітку, але вже маючи певний кримінальний досвід, погодились на пропозицію. Авжеж, на кону стояли шалені гроші – близько 10 тисяч доларів", – йдеться у повідомленні обласної поліції.

 

За даними слідчих, "замовник розробив план вбивства, бо добре знав жертву та її спосіб життя, забезпечив виконавців зброєю і патронами".

 

За даними поліції, виконавці убивства відстежували шляхи пересування мера, час перебування на роботі, зустрічі, зв’язки.

"У сусідньому районі вони недорого купили старенькі "Жигулі", на яких і приїхали до місця вчинення злочину", – зазначає поліція.

"Майже чотири години зловмисники у дворі міської ради очікували свою жертву. А, коли після робочого дня Володимир Живага вийшов у двір, аби сісти до автомобілю та поїхати у своїх справах, один з них підійшовши ззаду, тричі вистрілив йому у потилицю", – заявляє відомство.

Під час обшуку у одного з фігурантів справи вилучили кілька одиниць вогнепальної зброї, велику кількість набоїв, гроші, які були отримані за вбивство на замовлення, а також автомобіль, на якому підозрювані пересувались 22 лютого.

 

Слідство з'ясувало, що два роки тому у Марківському районі підозрювані скоїли ще один замах на вбивство "на замовлення заможної подружньої пари".

22 лютого 2016 року в кареті швидкої допомоги від отриманих травм помер мер Старобільська Володимир Живага. Згодом повідомлялося, що його вбили двома пострілами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...