Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокурор США Сешнс дасть письмові пояснення про контакти з РФ

Неділя, 5 березня 2017, 01:31

Генпрокурор Сполучених Штатів Америки Джефф Сешнс надасть письмове пояснення про свої контакти з послом Росії під час президентської кампанії минулого року.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Планується, що 6 березня Сешнс представить свої пояснення Сенату, а також відповість на запитання представників Демократичної партії, які зажадали дізнатися, чому міністр не згадував про дві свої зустрічі з російським послом Сергієм Кисляком під час слухань щодо затвердження своєї кандидатури на нинішню посаду.

Сешнс заявив 2 березня, що він зустрівся з Кисляком за два місяці до виборів в Сенаті, а також на заході з іншими послами під час національного з'їзду Республіканської партії, проте що саме обговорювалося, Сешнс не розкрив.

Він погодився письмово відповісти на питання з цього приводу, коли 9 конгресменів-демократів звернулися до Сенату із закликом відкликати Сешнса з посади, хоча рішення про відкликання так не було прийнято.

Представники демократів, однак, заявили в зверненні до глави юридичного комітету Сенату 3 березня, що письмових пояснень, з огляду на серйозність ситуації, недостатньо.

1 березня американське видання The Washiington Post повідомило, що призначений Трампом генеральний прокурор США Джефф Сешнс в минулому році мав дві зустрічі з послом Росії в Вашингтоні Сергієм Кисляком, які приховав на слуханнях про його затвердження на посаду.

Раніше радник президента США з національної безпеки Майкл Флінн після того, як стало відомо, що він контактував з російським послом, але ввів в оману посадових осіб адміністрації щодо змісту їх бесіди,  був змушений подати у відставку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування