Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Луценко: Вибухи у Сватовому та Балаклії - чітка диверсія

Неділя, 1 жовтня 2017, 22:16

Вибухи на складах боєприпасів, що відбулися у Сватовому та Балаклії, без сумніву є диверсіями. 

Про це ввечері 1 жовтня в ефірі "ТСН-Тиждень" заявив генпрокурор Юрій Луценко. 

"Подібні вибухи, що відбулися у Сватовому та Балаклії безсумнівно є чіткою диверсією з боку нашого супротивника у неоголошеній РФ війні на сході України", - заявив він. 

При цьому Луценко продемонстрував карти та фотографії з Балаклеї та Сватово. 

"Слідству відомо, що у Балаклії 23 березня 2017 року радіолокаційні служби України зафіксували безпілотник, який рухався на низьких висотах... Жовта лінія - кордон з РФ, звідки рухався БПЛА. Він долетів до Балаклеї, і о 14:44 з нього у бік відкритого майданчинка зберігання (озброєння), де було понад 700 ракет "Куб" було здійснено пуск керованої ракети", - повідомив Луценко. 

Згодом з БПЛА було здійснено ще один постріл. За словами генпрокурора, снаряд пробив бетонні укриття і підірвав склад.  

Луценко додав, що диверсію було здійснено, коли над цією територією не було жодних супутників інших іноземних держав, що унеможливлює виявлення траси БПЛА до його перетину кордону України. 

 
 

При цьому Луценко додав, що відносно Сватово висновки аналогічні. 

За його словами, через події у Сватовому та Балаклеї звільнили заступника начальника Генштабу ЗСУ Володимира Хижого та ще близько 80 генералів і офіцерів. Висновки слідства у справі вибухів на складах боєприпасів у Сватовому та у Балаклеї передаються до суду, додав Луценко. 

"Щодо Калинівки - слідство розглядає кілька версій, для мене основними є диверсія - і я знаю факти, які на це вказують, а також злочинна недбалість з незабезпечення нормальної охорони цього складу боєприпасів службовими особами Генштабу України", - повідомив генпрокурор.

"Кошти в Калинівку надійшли місяць тому... Чи можна було за місяць збудувати те, що належало збудувати, посилити охорону складів відповідною кількістю військовослужбовців  без грошей, посилити периметр - встановить слідство. Це явище - кримінальне, і йому буде дано оцінку і диверсантам, і посадовим особам, які, можливо, допустили службову недбалість", - зазначив Луценко.

Як відомо, 26 вересня сталася пожежа на складах боєприпасів, що розташовані у районі міста Калинівка Вінницької області.

Постраждали щонайменше дві особи. Із зони ризику евакуйовано понад 30 тисяч людей, наразі вони поступово повертаються додому.

Слідчі відпрацьовують чотири основні версії детонації боєприпасів на території арсеналу.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування