Двох фігурантів справи Труханова відправили під нічний домашній арешт

Середа, 21 лютого 2018, 16:09

Солом’янський районний суд Києва відправив під нічний домашній арешт двох посадовців Одеської міської ради, підозрюваних у справі про привласнення майна.

Як повідомили "Українській правді" в прес-службі суду, відповідне рішення ухвалили 20 лютого.

Йдеться про голову депутатської комісії Одеської міськради з питань комунальної власності Василя Шкрябая та директора муніципального департаменту комунальної власності Олексія Спектора.

Посадовці зобов’язані не залишати місце проживання з 21 до 6 години. Строк дії запобіжного заходу – 60 діб.

Як відомо, НАБУ підозрює Труханова, його заступника, а також директора департаменту комунальної власності та голову постійної комісії з питань комунальної власності Одеської міськради у привласненні майна за схемою, яка завдала державі 185 млн грн збитків.

У 2016 році Одеська міська рада придбала приміщення колишнього заводу "Краян", за версією слідства, переплативши більше ніж у два рази.

Повідомлялось про 8 підозрюваних у справі, 6 з яких було затримано, ще двоє перебували в розшуку.

Серед підозрюваних 5 службових і посадових осіб Одеської міськради, двоє керівників і засновників приватних підприємств, які були задіяні, на думку слідства, у вказаній схемі і оцінювач, який робив оцінку проданих приміщень.

Труханова та Вугельмана затримали в аеропорту "Бориспіль" 14 лютого: мер Одеси прилетів із Варшави, а його заступник прибув із Ізраїлю.

15 лютого суд відпустив їх на поруки: за Труханова поручився нардеп від БПП Дмитро Голубов, а за Вугельмана – нардепи Пресман і Мірошниченко.

Пізніше САП подала апеляцію на рішення відпустити їх на поруки та клопотання про арешт майна Труханова та Вугельмана.

Соня Лукашова для УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування