Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НАБУ отримало 151 провадження зі "спадку" ГПУ

Вівторок, 6 лютого 2018, 09:16

Станом на 16 січня до Національного антикорупційного бюро з Генпрокуратури надійшло 151 кримінальне провадження, до роботи детективи взяли 18.

Про це повідомляють "Наші гроші" з посиланням на відповідь НАБУ на запит.

Відзначається, що провадження за підозрою колишніх високопосадовців, що обіймали посади під час президентства Віктора Януковича з лютого 2010 року по лютий 2014 року, детективи до провадження не приймали.

Процес передачі проваджень з ГПУ до НАБУ почався наприкінці листопада 2017 року, коли у слідчих органів прокуратури закінчилися повноваження розслідувати провадження, які відносяться до підслідності НАБУ та зареєстровані до грудня 2015 року.

У зв’язку із ухваленням на початку жовтня 2017 року т.зв. "правки Сотник-Сироїд", з 15 грудня було зняте часове обмеження у два роки (з 2015 року по листопад 2017 року) для слідчих прокуратури при розслідуванні вказаних вище справ. Відтак, підстави для передачі проваджень до НАБУ відпали.

У НАБУ також повідомили, що наразі провадження, які станом на 15 грудня були направлені чи передані до НАБУ, вивчають на предмет їх підслідності бюро.

Також матеріали проваджень перевіряють на предмет відповідності заявленого опису матеріалам.

Як відомо, 20 листопада прокуратура втратила функцію слідства.

За перехідними положеннями КПК, частина справ мають перейти до Національного антикорупційного бюро, частина – до Державного бюро розслідувань.

У НАБУ заявили, що просто неспроможні впоратись зі "спадком Генпрокуратури".

22 листопада генпрокурор Юрій Луценко заявив, що НАБУ відмовляється приймати справи.  

Читайте також: Справи Майдану. Розслідувати не можна закрити 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...