Стерненко каже, що знайшов дивні пристрої під машиною

Четвер, 19 липня 2018, 14:34

Екс-глава одеського "Правого сектора" Сергій Стерненко, який у травні завдав смертельного удару одному зі своїх кривдників, заявляє, що знайшов під своїм авто два електронні пристрої.

Про це він повідомив у Facebook.

За словами Стерненка, дивні пристрої він виявив випадково, коли загнав авто на СТО.

"Підняли авто на підйомнику. Добре обдивились дно і виявили два електронних пристрої. Під водійським та переднім пасажирським сидіннями. Нагадують GPS-трекери для відслідковування мого місцерозташування. Всередині по одній сім-картці, плати та акумулятор", - написав Стерненко.

Він припустив, що таким чином "готують черговий замах" на нього.

"Тим часом поліція все ще вважає, що моєму життю і здоров'ю нічого не загрожує, і забезпечила державною охороною одного з нападників", - написав Стерненко.

У поліції про невідомі пристрої під авто екс-глава одеського "Правого сектора" ще не знають.

"Ніхто з офіційною заявою з цього приводу до поліції не звертався. Як буде звернення, то воно буде належним чином зареєстроване, буде перевірка і відповідна реакція", - сказав "Українській правді" речник Національної поліції Ярослав Тракало.  

УП також звернулася по коментарі до Одеської поліції, їх обіцяли надати найближчим часом.

Пізніше у відомстві повідомили, що "промоніторили ситуацію", але Стерненко до поліції так і не звернувся.

"Особисто він не звертався. Ми цю ситуацію промоніторили самі і внесли до журналу єдиного обліку цю інформацію для проведення перевірки", – пояснила УП представник прес-служби одеської поліції Любов Гордієвська.

Як повідомлялося, увечері 24 травня двоє невідомих скоїли замах на екс-керівника одеського "Правого сектора" Сергія Стерненка

Стерненко під час зіткнення отримав ножове поранення у руку. Один з нападників утік, але згодом був затриманий. Інший – отримав від Стерненка смертельний удар ножем у живіт.

Поліція розслідує убивство нападника на Стерненка як умисне.

Сам Стерненко спочатку заявляв, що ніж належав йому, а потім – що відібрав ніж у нападників

Другого нападника поліція відпустила, він проходить у справі як свідок.

Це був уже третій замах на Стерненка. 1 травня невідомий вистрілив у нього ззаду з травматичної зброї. 7 лютого на Стерненка напали біля його будинку. 

Стерненка підозрюють також у вчинені нападу на начальника одеської поліції Дмитра Головіна під час протестів проти забудови у Міському саду Одеси в листопаді 2017 року.

19 червня стало відомо, що різанину зі Стерненком в Одесі розслідуватиме київська поліція. 

Наразі у цій справі ще нікому не повідомили про підозру.  А в Нацполіції відмовляються коментувати розслідування різанини зі Стерненком.

Ірина Балачук, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...