Савченко написала лист Трампу

Середа, 1 серпня 2018, 20:13

Нардеп Надія Савченко, обвинувачена у підготовці терактів і повалення держаної влади написала листа американському президенту Дональду Трампу.

Про це повідомляється на її сторінці у Facebook.

"Я прошу у вас допомоги по звільненню всіх українських політв'язнів із Росії, бо тільки вам, як лідеру найсильнішої держави в світі...тільки вам під силу протистояти на міжнародній арені президенту Росії Володимиру Путіну. Прошу зробити від вас можливе для повернення українських політв'язнів додому, до своїх сімей", - пише Савченко Трампу.

Також вона написала, що її "опозиційна діяльність" в Україні не сподобалась президенту Петру Порошенку, тому її ув'язнили.

Савченко називає Порошенка "найкорумпованішим президентом в історії України".

13 червня Савченко написала листа президенту РФ Володимиру Путіну. У листі вона попросила звільнити українських політв`язнів.

Надію Савченко затримали 22 березня у Верховній Ради після того, як парламент зняв із неї недоторканність.  

Їй інкримінують вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, посягання на життя державного чи громадського діяча, готування до терористичного акту, сприяння терористичній організації та незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами.

Сама народний депутат відкидає звинувачення і стверджує, що вела розмови про організацію терактів, аби ввести в оману владу – і осміяти її.

Слідство призначило 13 експертиз зброї, боєприпасів, вибухових речовин, відео- та аудіоматеріалів, виступів і публічних закликів, зокрема й комісійну судово-психологічну експертизу щодо Савченко.

Надія Савченко пройшла тестування на поліграфі.

Їй загрожує покарання аж до довічного ув’язнення.

13 липня Шевченківський райсуд продовжив запобіжний захід Савченко у вигляді тримання під вартою до 10 вересня.

Читайте також: Ігри в тероризм. Що інкримінують Савченко

"Рада – сатанинський вертеп. Депутати – родина виродків". Найяскравіші цитати Савченко

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News