Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ще одного з організаторів замаху на Бабченка лишили під арештом

Вівторок, 14 серпня 2018, 13:47

Суд продовжив до 5 жовтня включно арешт фігуранта справи про організацію вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка Тараса Стельмашенка.

Відповідне рішення Шевченківський райсуд Києва ухвалив на відкритому судовому засіданні 7 серпня, свідчить ухвала суду.

Про продовження запобіжного заходу клопотав старший слідчий в особливо важливих справах 1 відділу 1 управління досудового розслідування Головного слідчого управління Служби безпеки України Саєнко.

Раніше Шевченківський суд продовжив до 23 вересня арешт Бориса Германа, якого підозрюють в організації вбивства Бабченка, яке нібито попередила СБУ.

За версією слідства, Стельмашенко ("громадянин Т") керував групою осіб, яка займалася підготовкою терактів в Україні.

Уродженцю Черкас інкримінують ч. 1 ст. 14  ККУ (підготовка до злочину), ч. 3 ст. 27 (організація злочину), ч. 3 ст. 258 (теракт, що призвів до загибелі людини), ч. 1 ст. 263 (незаконне носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухових речовин чи пристроїв).

Увечері 29 травня стало відомо про нібито розстріл російського журналіста Аркадія Бабаченка на порозі його квартири у Києві. А ввечері 30 травня голова СБУ Василь Грицак заявив, що Бабченко живий: "вбивство" інсценувала його спецслужба, аби попередити справжнє вбивство і затримати замовника.

Читайте також: 20 годин без Бабченка: "список 30" та інші подробиці спецоперації

Грицак заявив, що "організатора" вбивства Бабченка затримали. Нібито російські спецслужби завербували Германа, який найняв для вбивства колишнього АТОвця. А той допоміг СБУ – і відзвітував організатору, що "вбивство відбулось".

Організатором "убивства" Бабченка назвали Бориса Германа, який також проходить як обвинувачуваний в інших кримінальних справах.

31 травня суд обрав для нього запобіжний захід у вигляді арешту. Тоді Герман і назвав замовника з фонду Путіна, тобто Пивоварника.

Читайте також: 47 на гачку. Хто потрапив у "тривожний список" СБУ

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування