Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Стерненко: Держава не дала мені охорони, друзі організували приватну

Четвер, 16 серпня 2018, 15:25

Екс-керівник одеського "Правого сектору" Сергій Стерненко, який убив свого нападника, заявляє, що наразі має приватну охорону, а в державній йому відмовили.

Про це він сказав в інтерв’ю "Українській правді".

"У мене є приватна охорона, котру мені організували друзі", - сказав Стерненко.

Він наголосив, що один з двох нападників на нього, який залишився живим, нині перебуває під державною охороною.

"Натомість я, коли ставався кожен напад, звертався з клопотанням про забезпечення мене засобами безпеки, зокрема держохороною, і мені всі рази відмовляли. З формулюванням, що поліція "не встановила наявності загрози життю та здоров’ю", - сказав він.

Також Стерненко додав, що йому не дозволили зареєструвати зброю для самозахисту.

Він має дві версії нападів на нього.

"Це може бути робота Російської Федерації з дестабілізації ситуації на півдні і сході України. Другий варіант – це може бути помстою місцевих еліт. Але, насправді, терор проти громадських активістів виглядає дуже системно, і складається враження, що за цим може стояти одна й та сама група осіб", - сказав Стерненко.

Він припустив, що інтереси місцевих політичних еліт, "таких як Геннадій Труханов", проросійських представників політичних партій на місцях і російських спецслужб можуть збігатися.

"Перед президентськими виборами ми можемо мати справу з організованою групою, добре оснащеною технічно і фінансово, котра може системно працювати проти відомих громадських діячів, волонтерів, журналістів", - сказав Стерненко.

Як повідомлялося, увечері 24 травня двоє невідомих скоїли замах на екс-керівника одеського "Правого сектора" Сергія Стерненка

Стерненко під час зіткнення отримав ножове поранення у руку. Один з нападників утік, але згодом був затриманий. Інший – отримав від Стерненка смертельний удар ножем у живіт.

Поліція розслідує убивство нападника на Стерненка як умисне.

Сам Стерненко спочатку заявляв, що ніж належав йому, а потім – що відібрав ніж у нападників

Другого нападника поліція відпустила, він проходить у справі як свідок.

Це був уже третій замах на Стерненка. 1 травня невідомий вистрілив у нього ззаду з травматичної зброї. 7 лютого на Стерненка напали біля його будинку. 

Стерненка підозрюють також у вчинені нападу на начальника одеської поліції Дмитра Головіна під час протестів проти забудови у Міському саду Одеси в листопаді 2017 року.

19 червня стало відомо, що різанину зі Стерненком в Одесі розслідуватиме київська поліція. 

Наразі у цій справі ще нікому не повідомили про підозру.  А в Нацполіції відмовляються коментувати розслідування різанини зі Стерненком.

Детальніше читайте у статті на УП: "Це тільки початок. Насильства будуть жорстокішими – Гандзюк та інші активісти про напади на себе"

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...