Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кличко відкрив пам’ятник Іллі Муромцю

Четвер, 2 серпня 2018, 13:25

У київському парку "Муромець" у День Іллі відкрили пам’ятник, присвячений богатирю часів Київської Русі Іллі Муромцю.

Богатир на коні вивищується на 11 метрів разом із пагорбом і постаментом.

 

Відкриття пам’ятника Іллі Муромцю

На відкритті були міський голова столиці Віталій Кличко, авторський колектив монумента й відомий на весь світ силач Василь Вірастюк, який позував для пам’ятника, повідомили "Українській правді" очевидці.

 
 

Скульптор сучасного Іллі Муромця – Володимир Журавель, архітектор – Станіслав Топольський, дизайнер – Олег Селіванов.

У кольчузі від Олекси Словіна – 20 тисяч кілечок.

Авторський колектив пам'ятника Іллі Муромцю
Авторський колектив пам'ятника Іллі Муромцю
Фото киян, надане УП

Допомагали у створенні пам’ятника 30 людей.

 

Друзі-технологи робили деталі на 3d-принтері.

У Києві відкрили пам’ятник Іллі Муромцю
У Києві відкрили пам’ятник Іллі Муромцю
Фото киян, надане УП

Відливали пам’ятник у ливарні з Вишневого.

Монумент важить майже 2 тонни.

 
Кличко й Вірастюк

Монтували його і вночі.

 

"Місту створення скульптури і облаштування першої черги цього гарного парку нічого не коштувало! Ми не витрачали бюджетних коштів. Це меценатський проект", – цитує мера прес-служба.

 

Наприкінці березня Київ провів конкурс із благоустрою центральної частини урочища Чорторий на Трухановому острові. Переміг авторський колектив на чолі зі скульптором Володимиром Журавлем, відомим за композицією з дітьми на Поштовій площі.

 
Володимир Журавель

"Це мрія мого дитинства, стояти поруч із богатирями сучасності. А вже про те, аби виліпити легендарного богатиря… Про таке я навіть не мріяв. Це дуже велика відповідальність", – сказав Володимир Журавель під час відкриття скульптури Іллі Муромця.

 

Кличко наголосив: "Це унікальний пам‘ятник, створений за найсучаснішими технологіями. Його частини відливали у формах, виготовлених за допомогою 3D принтера. Такого – для скульптури великого розміру – в Україні та, може, й у світі ще не робили!".

"Щоб прискорити процес, який міг зайняти кілька років, талановитому скульптору Володимиру Журавлю довелося винайти таку унікальну технологію", – зазначив він.

Віталій Кличко наголосив: "Ілля Муромець народився під Черніговом, служив у дружині князя Володимира, захищав місто Київ, похований в Києво-Печерській Лаврі. Це наш богатир, це наша історія, яку в нас намагаються поцупити. Тому Муромець стоятиме тут, на історичному місці, де колись розташовувалась богатирська застава".

Василь Вірастюк сказав, що це місце енергетично наповнене силою: "Сьогодні в парку "Муромець" знаходиться база федерації Стронгменів, база найсильніших людей України. Тут колись набирався сили Ілля Муромець, тут набираються сили і сучасні богатирі".

 
 

Парк "Муромець" продовжать облаштовувати. Попри історичну тематику він буде сучасним: із системою інформації та навігації, тактильними табличками, доріжки вимостять тактильною плиткою, щоб люди з обмеженими можливостями почувалися комфортно.

Також на території парку встановлять пандуси, облаштують нові велодоріжки.

 
 

За словами Кличка, наступний великий крок – це міст між Володимирською гіркою й аркою Дружби народів, відкриття якого заплановано на наступну весну. Тендер щодо цього проекту виграла швейцарська компанія.

Олена Рощенко, УП, доповнено

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування