Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Дії нападника на Найєма хочуть пояснити особливістю психіки – юрист

Понеділок, 20 серпня 2018, 17:40

У справі про напад на нардепа Мустафу Найєма захист підозрюваного Магомед-Аміна Саітова подав клопотання про призначення йому судово-психіатричної експертизи.

Про це у Facebook повідомив брат нардепа, юрист Масі Найєм.

Саітов є одним з чотирьох підозрюваних. Після сутички він втік до Азербайджану.

"Суд повернув клопотання сторони захисту… і дав термін для усунення недоліків", – написав він.

За словами юриста, захист цією експертизою хоче обґрунтувати, чому саме нападник наніс тілесні ушкодження.

"Тобто, за логікою адвоката підозрюваного, Мустафа сказав щось таке, на що підозрюваний реагує неадекватно", – припускає Найєм.

Водночас, захисник Магомед-Аміна Саітова Олег Іщенко в коментарі "Українській правді" не підтвердив, і не спростував інформацію про подання такого клопотання.

Він лише сказав, що "подібне клопотання за його участі не розглядалось ніколи".

"Можливо, буде розглянуто коли-небудь, може, я захочу його подати, так само, як і ряд інших клопотань. В будь-якому злочині, в тому числі і в цьому, має велике значення спрямованість умислу. І всі ці питання вирішуються експертизою", – зазначив адвокат.

24 липня Шевченківський райсуд Києва відмовився продовжити заочний арешт ще одному підозрюваному Магомеду-Аміну Саітову, який втік до Азербайджану.

Суд посилався на те, що слідчі не надали підтвердження того, що підозрюваного оголосили в міжнарожний розшук.

Пізніше стало відомо, що Азейрбаджан відмовив в його екстрадиції. У Генпрокуратурі стверджують, що Інтерпол не розглянув клопотання Нацполіції про публікацію на Саітова саме "червоної картки", яка дає підстави для затримання та екстрадиції.

9 серпня юрист Масі Найєм звинуватив Генпрокуратуру у брехні. Мовляв, Саітов Магомед-Амін, попри заяви генпрокурора Юрія Луценка, насправді не оголошений міжнародний розшук.

Однак ГПУ запевняє, що у розшук його таки оголосили.

Як повідомлялося, 30 квітня під час конфлікту біля Бессарабського ринку у Києві група зловмисників напала на нардепа Найєма, йому зламали щелепу.

Трьох зловмисників правоохоронці затримали по "гарячих слідах", ще один втік і полетів до Баку за 2 години після сутички.

Трьом затриманим інкримінують ст. 296, "хуліганство", а тому, кому вдалося втекти, – заочно ст. 296 та 122 "умисне тілесне пошкодження середньої тяжкості" ККУ.

Наразі усі підозрювані вже не перебувають під арештом.

26 липня УП опублікувала нове відео нападу на Найєма.

Читайте також: "ОПГ Ребята". У яких справах фігурували нападники на Найєма

Соня Лукашова, для УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: