Суд продовжив строк розслідування справи про побиття Найєма

Четвер, 23 серпня 2018, 11:58

Шевченківський суд Києва продовжив до 30 жовтня строк досудового розслідування справи щодо побиття нардепа Мустафи Найєма.

Про це "Українській правді" повідомив юрист, брат нардепа Масі Найєм.

За його словами, сторона обвинувачення звернулась до суду із клопотанням про продовження строку розслідування задля того, аби провести слідчий експеримент щодо епізоду побиття за участю Умолта Темербудатова.

"Мустафа проводив додатковий огляд, вчора передали всі документи. По експертизам це все", - сказав Масі Найєм.

"Що стосується слідчого експерименту, то його суть полягає у тому, щоб оцінити дії підозрюваного, які є на другому відео", - додав юрист.

Він зазначив, що після цього Темербудатову буде оголошена підозра за ст. 122 ККУ (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження).

На думку Масі Найєма, не зрозумілим є те, чому було вирішено проводити слідчий експеримент після судово-медичної експертизи, оскільки експерт мав оцінити ступінь ушкодження, враховуючи всі обставини інциденту.

Раніше генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що справу нападу на народного депутата Мустафу Найєма передадуть в суд після того, як нардеп принесе довідку про стан здоров’я.

24 липня Шевченківський райсуд Києва відмовився продовжити заочний арештодному з підозрюваних у побитті нардепа Магомеду-Аміну Саітову, який втік до Азербайджану.

Суд посилався на те, що слідчі не надали підтвердження того, що підозрюваного оголосили в міжнарожний розшук.

Пізніше стало відомо, що Азейрбаджан відмовив в його екстрадиції. У Генпрокуратурі стверджують, що Інтерпол не розглянув клопотання Нацполіції про публікацію на Саітова саме "червоної картки", яка дає підстави для затримання та екстрадиції.

9 серпня юрист Масі Найєм звинуватив Генпрокуратуру у брехні. Мовляв, Саітов Магомед-Амін, попри заяви генпрокурора, насправді не оголошений міжнародний розшук.

Однак ГПУ запевняє, що у розшук його таки оголосили.

Як повідомлялося, 30 квітня під час конфлікту біля Бессарабського ринку у Києві група зловмисників напала на нардепа Найєма, йому зламали щелепу.

Трьох зловмисників правоохоронці затримали по "гарячих слідах", ще один втік і полетів до Баку за 2 години після сутички.

Трьом затриманим інкримінують ст. 296, "хуліганство", а тому, кому вдалося втекти, – заочно ст. 296 та 122 "умисне тілесне пошкодження середньої тяжкості" ККУ.

Наразі усі підозрювані вже не перебувають під арештом.

26 липня УП опублікувала нове відео нападу на Найєма.

Читайте також: "ОПГ Ребята". У яких справах фігурували нападники на Найєма

Яна Міланова, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News