Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Москалькова каже, що Вишинський просить про зустріч з нею

П'ятниця, 24 серпня 2018, 17:43

Підозрюваний у державній зраді керівник "РИА Новости Украина" Кирило Вишинський подав прохання про зустріч з уповноваженим з прав людини в РФ Тетяною Москальковою.

Про це йдеться в заяві Москалькової, яку цитує ТАСС.

"Зі слів адвоката журналіста я знаю, що 20 серпня Кирило Вишинський підготував прохання про організацію зустрічі зі мною, і 21 серпня документ був переданий слідчому. Хочеться вірити, що цього разу влада України дозволить Кирилу здійснити своє право на побачення з представником країни, громадянином якої він є", - зазначила омбудсмен РФ.

Москалькова додала, що раніше влада України відмовила їй у зустрічі з Вишинським, а також не допускає до нього російського консула.

При цьому російський омбудсмен висловила впевненість в абсолютній невинності журналіста.

"Для нас цілком очевидно, що Кирило не винний і постраждав за свою відданість свободі слова. Скоріш за все, справжньою причиною його арешту було бажання створити ситуацію, за якої можна було б поставити питання про обмін російського журналіста на засуджених громадян України", - вважає вона.

"Ми дивуємося: як могло статися, що в країні, яка не перший рік декларує прихильність "загальноєвропейським цінностям", виконання журналістом своїх професійних обов'язків фактично прирівняно до скоєння державного злочину", - підкреслюється в документі.

Москалькова, нагадуючи, що в п'ятницю виповнюється 100 днів з дня арешту журналіста, зазначає, що він "усвідомлюючи свою відповідальність перед рідними і близькими, перед усіма, хто його любить і не забуває, не вважав за для себе можливим вдаватися до ефектних, але беззмістовних способів захисту своїх прав, на зразок голодування".

Як повідомлялося, 15 травня співробітники СБУ спільно з прокуратурою АРК провели обшуки в офісі "РИА Новости-Украина" у Києві й у домівках деяких співробітників агентства.

Вишинського тоді затримали й оголосили йому підозру в державній зраді (ч.1 ст.111 ККУ).

Слідство зібрало докази того, що інформація на сайті "РИА Новости-Украина" містила заклики, спрямовані на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності України, державної та інформаційної безпеки.

За результатами слідчих і негласних слідчих дій було встановлено причетність громадян України до незаконної діяльності російського агентства.

17 травня Херсонський міський суд арештував Вишинського на два місяці.

Вишинський відмовився від українського громадянства на користь російського, сподіваючись на видачу його РФ.

5 липня Міністерство закордонних справ Росії озвучило вимогу "негайно і безумовно" звільнити керівника "РИА Новости Україна".

6 липня підозрюваному у держзраді керівнику "РИА Новости Україна" Кирилу Вишинському повідомили підозру в незаконному зберіганні зброї.

6 серпня Апеляційний суд Херсонської області продовжив термін перебування під вартою Вишинського до 8 вересня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування