Янукович подав до суду через призначення йому безкоштовних адвокатів

Четвер, 30 серпня 2018, 15:58

Екс-президент Віктор Янукович подав позов до суду з вимогою визнати незаконним призначення йому безкоштовних адвокатів Регіональним центром з надання безоплатної вторинної допомоги.

Про це повідомляє прес-служба окружного адміністративного суду столиці.

Зазначається, що Янукович хоче, щоб суд визнав незаконним призначення йому держзахисників Віктора Овсяннікова та Юрія Рябовола, а також  вимагає скасування відповідного доручення.

Також повідомляється, що президент-утікач просить суд зобов’язати Регіональний центр у подальшому  утримуватися від подібних дій, без його особистого звернення або без його погодження.

У прес-службі додають, що представник Януковича надіслав заяву про забезпечення позову, а також вимагає до винесення відповідного рішення повністю зупинити дію доручень Центру і заборонити надавати адвокатам доручення щодо захисту колишнього президента.

Крім того заборонити захисникам вчиняти юридично значимі дії від імені та в інтересах Януковича, у тому числі й у відповідному кримінальному провадженні.

Наразі судом вирішується питання про забезпечення позову.

Як повідомлялося, 1 серпня суд у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича наказав надати йому нового безоплатного адвоката.

16 серпня в Оболонському районному суді, який розглядає справу про державну зраду колишнього президента Віктора Януковича, сталася штовханина.

Адвокат Януковича Віталій Сердюк вкотре заявив, що суд і прокуратура намагаються прискорити процес.

За його словами, безоплатний адвокат Юрій Рябовол, якого виділили Януковичу на минулому засіданні, не має права представляти його інтереси в суді.

Також Сердюк резюмував, що Янукович відмовився від послуг захисника, наданого державою.

Головуючий суддя Владислав Дев’ятко сказав, що адвокати намагаються зірвати засідання та не хочуть брати участь у процесі.

18 липня суддя у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича Владислав Дев'ятко заявив, що суд перейшов до судових дебатів, і що вони розпочнуться 30 липня.

Захисники Януковича, попри це, заявили, що мають намір продовжити допит свідків 20 липня, і в цей день показово прийшли у порожній суд.

Натомість на засідання 30 липня адвокати Януковича не з'явились, через що дебати перенесли на 31 липня.

31 липня адвокати Януковича заявили про відвід суддям і прокурорам у справі про державну зраду та покинули судове засідання.

Тому суд вирішив надати Януковичу державного захисника. Крім того, обвинувачений найняв ще одного адвоката, щоб посилити команду своїх захисників.

Віктора Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України) та ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Суд спершу планував завершити дебати у справі Януковича у липні.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування