Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойовики вже порушили "шкільне перемир'я" більше 40 разів – СЦКК

Субота, 1 вересня 2018, 21:59

З початку встановленого "шкільного" перемир'я – з 29 по 31 серпня бойовики вже 41 раз порушили режим припинення вогню, застосовуючи стрілецьку зброю, великокаліберні кулемети та гранатомети.

Про це повідомляє в суботу Українська сторона СЦКК.

При цьому в період з 25 по 31 серпня зареєстровано 152 випадки порушення режиму припинення вогню бойовиками збройних формувань РФ. Із них 27 разів застосувалося озброєння, заборонене Мінськими домовленостями.

Зокрема, зареєстровано 2 випадки застосування танків, 7 випадків застосування артилерійських систем калібру 122 мм, 4 випадки застосування мінометів калібру 120 мм і 14 разів бойовики вели вогонь з 82 мм мінометів.

"Особливо активно збройні формування Російської Федерації застосовували озброєння, заборонені Мінськими домовленостями, у період з 24 по 27 серпня з метою завдати максимального вогневого ураження напередодні "шкільного" перемир’я. Це підтверджує фіксація 6 обстрілів населених пунктів, внаслідок яких загинув один і були поранені двоє цивільних громадян", - констатує Українська сторона СЦКК.

За результатами моніторингу СММ ОБСЄ, протягом тижня з 25 по 31 серпня встановлено 73 випадки порушень розміщення засобів вогневого ураження з боку збройних формувань Російської Федерації, у тому числі поза лініями відведення виявлено 12 одиниць озброєнь, поза межами виділених районів відведення – 17 одиниць. Також виявлено 44 одиниці бронетехніки, які формально не підпадають під дію Мінських угод щодо відведення озброєння.

Крім того, проведенням навчань з бойовою стрільбою у Горлівці 27 серпня та Ясинуватій 29 серпня порушується рішення Тристоронньої контактної групи від 03.03.2016 року щодо заборони проведення навчань з бойовою стрільбою у зоні безпеки.

А розміщення важкого озброєння у Горлівці є порушенням рішення Тристоронньої контактної групи від 02.03.2018 року щодо заборони його розміщення у населених пунктах.

Крім того, в період з 25.08 до 31.08 бойовики збройних формувань РФ не надали представникам СММ ОБСЄ доступ для проведення моніторингу 19 разів.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування