Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини дня – за 60 секунд

Понеділок, 17 вересня 2018, 21:11

Росія заявляє що рейс МН17 збила Україна, Порошенко підписав указ про припинення дружби з РФ, ГПУ пікетували активісти, постраждало 7 правоохоронців – новини, які обговорювали 17 вересня.

Про МН17 та російську версію

Російські військові стверджують, що ракета, якою збили рейс MH17 на Донбасі у 2014 році, належала військовій частині, розташованій в Україні. Так, за їх словами, ракету 9м38 для зенітно-ракетного комплексу "Бук", якою збили "Боїнг", в грудні 1986 року передали в військову частину 20152 – зенітно-ракетну бригаду в Тернопільській області УРСР, яка зараз розташована в Україні.

Ще російське міністерство оборони показало запис нібито телефонної розмови українських військових як доказ щодо збиття літака.

Те що це фейк, заявили: секретар РНБО Олександр Турчинов, спікер Верховної Ради Андрій Парубій, міністр оборони Степан Полторак, міністр оборони Великої Британії Гевін Вільямсон.

А міжнародна Спільна слідча групи з розслідування катастрофи МН17 (JIT) вперше з 2014 року взяла до уваги інформацію, представлену російською владою.

Про дружбу з РФ та її припинення

Президент Петро Порошенко підписав указ, який вводить у дію рішення РНБО про припинення договору про дружбу між Україною і Росією.

За словами представника президента у Верхній Раді Ірини Луценко, до 30 вересня Росію буде поінформовано про це нотою МЗС, а Порошенко внесе у Верховну Раду відповідний законопроект.

Крім того стало відомо, що Україна здійснить перегляд усієї договірної бази з Російською Федерацією, і вже зараз є план поступового припинення дії міждержавних договорів, у тому числі і договору про статус Азова як внутрішнього моря України та Росії.

Про мітинг під ГПУ, воду, газ, яйця та портрет Гітлера

Вранці 17 вересня під Генеральною прокуратурою пройшов мітинг, учасники якого засуджують передачу російській стороні уродженця Інгушетії Тимура Тумгоєва. Він нібито заявляв про бажання воювати на сході України разом із вихідцями з Кавказу проти російських бійців. 

Мітинг проходив неспокійно, з дверей ГПУ спочатку розпилили газ, після чого стали поливати мітингарів водою. Учасники мітингу почали кидати у будівлю бруківку та розбивати двері. 

Поліція Києва заявляє, що під час акції постраждали 7 правоохоронців, та одна знімальна група телеканалу NewsOne, яку закидали яйцями.

Ввечері наряд поліції приїхав до офісу по вулиці Предславинська, 12 у Києві шукати активістів, які пікетували Генпрокуратуру. І знайшли там портрет Гітлера.

Про справи церковні

Хто забув, 7 вересня стало відомо, що до надання автокефалії православній церкві в Україні Вселенський Патріархат призначив своїми екзархами в Києві архиєпископа Даниїла Памфілійського зі США й єпископа Іларіона Едмонтонського з Канади.

Архієпископ Даниїл Памфілійський зі США під час зустрічі з президентом Петром Порошенком у Києві 17 вересня заявив, що екзархи мають на меті об'єднати українські православні церкви і вже призначили зустрічі в Україні, "щоб продовжити працю над уже вирішеним питанням – щоб процес надання автокефалії Українській православній церкві розпочався".  

Про вибори та позиціонування кандидатів

У минулу п’ятницю та суботу відбувалася зустріч Ялтинської європейської стратегії YES, яку щорічно організовує олігарх Віктор Пінчук. Вас там, скоріш за все не було, на відміну від Боно з U2. Туди ж прийшли порозповідати і найрейтинговіші кандидати у президенти.

І все це виглядало як оглядини перед експертною спільнотою з презентацією чернеток їх програм. Якщо коротко:

У команді Петра Порошенка переконують у безальтернативності діючого президента. Юлія Тимошенко пропонує аналізувати її дії та її минуле. Анатолій Гриценко переконує, що він найчесніший кандидат і за ним не стоять олігархи. А Вакарчук тримає інтригу.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: