Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини дня – за 60 секунд

П'ятниця, 5 жовтня 2018, 21:10

Сенцов припинив голодування, у Харкові поліцейські били пасажирів метро, тягали по підлозі та вимагали гроші, обрано нову голову ЦВК, церква Білорусі закликала Константинополь не давати Україні томос  – новини, які обговорювали 5 жовтня.

Про Сенцова та припинення голодування

Юрист Дмитро Дінзе, що представляє інтереси українського політв'язня Олега Сенцова, підтвердив, що його підзахисний припинить голодування 6 жовтня.

Також адвокат показав лист самого Сенцова, в якому той розповідає про загрозу примусового харчування.

"145 днів боротьби, мінус 20 кг ваги, плюс підірваний організм, але мета так і не досягнута. Я вдячний всім, хто підтримував мене і прошу вибачення у тих, кого я підвів... Слава Україні!", - резюмує політв'язень.

Про поліцейське свавілля

У Харкові затримали поліцейських, які били та знущалися над пасажирами метрополітену, вимагаючи гроші. Серед причетних до здирництва - майор, лейтенант та двоє сержантів поліції.

Суд обрав начальникові підрозділу та двом поліцейським запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб, без права внесення застави, заступникові начальника – цілодобовий домашній арешт.

Про ЦВК

Перше засідання оновлена ЦВК вирішила провести без преси, відрядивши представників ЗМІ очікувати до прес-центру.

Главою Центральної виборчої комісії шляхом таємного голосування обрали Тетяну Сліпачук. У ЦВК пояснюють, що процедура таємного голосування передбачена законодавством.

В лютому "Українська правда" писала, що кандидатуру Сліпачук прогнозують на посаду голови нової ЦВК. Вона делегована депутатською групою "Воля народу", однак є ставленицею президента Петра Порошенка.

Про церковні справи

Білоруська православна церква закликала патріарха Константинопольського Варфоломія призупинити процес надання українській церкві автокефалії.

"Наша заява складена таким чином, щоб закликати і патріарха Варфоломія, і Синод Константинопольської церкви переосмислити прийняті рішення і зробити все можливе, щоб дезавуювати або відкликати, зупинити цей процес, який сьогодні набирає чітких форм церковного розколу всього світового православ'я", - заявив  глава БПЦ митрополит Мінський і Заславський Павло.

Про Нобелівську премію миру

Нобелівську премію миру присудили за "зусилля, спрямовані на припинення використання сексуального насильства як зброї війни та збройного конфлікту" Денісу Муквеге та Надії Мурад.

Муквеге багато років працював у Демократичній Республіці Конго. Він та його співробітники лікували тисячі пацієнтів, які постраждали від сексуальних нападів.

Надія є представницею народу єзидів. Вона, та ще приблизно 3000 чоловіків та дівчат цієї національності, стали жертвами зґвалтувань та інших зловживань з боку армії. Вона показала величезну мужність, розповідаючи про свої страждання та виступаючи від імені інших жертв.

Про інші важливі новини

Суд дав добро військовій прокуратурі на заочне розслідування щодо Клименка. Велика приватизація знову відкладається. Грошей на підвищення зарплат і пенсій може не вистачити. Мураєв передав права на NewsOne нардепу від Опоблоку, через що Портнов розірвав договір з каналом. Раптово помер відомий український баскетболіст Григорій Хижняк. Українці зможуть їздити в Грузію за ID-паспортами.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...