Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В РФ в'язні колонії заявили про побої та влаштували бунт

Неділя, 7 жовтня 2018, 20:16
В РФ в'язні колонії заявили про побої та влаштували бунт

У РФ в колонії №6 м.Омськ сталися заворушення за участю кількох десятків ув'язнених, після чого вони оголосили голодування.

Про це повідомляє "МБХ медіа" з посиланням на джерело. Інформацію підтвердив правозахисник Лев Пономарьов.

Джерело в МВС розповіло виданню "Омськ онлайн", що приводом для заворушень стали умови утримання в колонії.

"В'язні почали бунтувати через те, що з ними погано поводяться, б'ють і принижують. Таким чином вони хочуть привернути увагу влади. Хочуть, щоб почалася жорстка перевірка керівництва колонії", - повідомило джерело. За його словами, учасники бунту погрожували перерізати собі вени.

Видання повідомляє, що у конфлікті задіяно близько 200 осіб. 

За даними ЗМІ, інцидент стався ввечері 6 і триває 7 жовтня : кілька ув'язнених, які негативно налаштовані до адміністрації колонії, вимагали від інших, щоб ті перестали підкорятися вимогам співробітників УФСВП.

"Коли "зразкові" засуджені відмовилися, виник конфлікт. Він переріс у масову бійку, в якій учасниками стали кілька десятків людей з трьох загонів", - зазначає видання.

За даними головлікаря станції швидкої допомоги Максима Стуканова, вранці 7 жовтня до ІК-6 викликали бригаду швидкої допомоги: коли медики вже їхали до місця, виклик скасували.

У соцмережі "ВКонтакте" у групі "Інцидент Омськ" з'явився знімок плаката з написом "Врятуйте", який хтось вивісив через маленьке віконце колонії.

Пізніше з вікон казарми вивісили ще одне простирадло з червоним написом "Допоможіть". Через деякий час затягнули назад. На територію, за розповідями очевидців, раніше заїхали кілька КАМАЗів з ОМОНом.

 

7 жовтня дороги в Омську були перекриті, всі машини і громадський транспорт пускали в об'їзд. Очеплення в окрузі почалося з 9 ранку. Озброєні співробітники поліції і Росгвардіі заспокоювали перехожих, пояснюючи тим, що в окрузі проводять навчання, а усі проїжджаючі автомобілі перевіряли, пише "Омськ онлайн".

Біля колонії зібралося родичі засуджених. Пізніше кількох з них затримали, відправивши в автозак.

За даними джерела видання в УМВС, майже всю поліцію Омська стягнули до ІК-6 в очеплення, а ситуацію намагаються приховати від преси.

У свою чергу в прес-службі ФСВП заявили, що "група негативно налаштованих засуджених спробувала схилити до непокори позитивно налаштованих засуджених".

"Між ними зав'язалася бійка. Усім постраждалим засудженим своєчасно надано медичну допомогую Вжито заходів, спрямованих на врегулювання масових заворушень. Керівництвом установи спільно з співробітниками прокуратури були проведені переговори з засудженими з роз'ясненням відповідальності за вчинення протиправних дій", - заявили тюремники.

Також у ФСВП заявили, що обстановку "вдалося врегулювати без застосування фізичної сили і спецзасобів": "Введення спецпідрозділів на територію колонії не знадобилося".

За фактом інциденту в ІК-6 порушено кримінальну справу за ч.3 ст.321 КК РФ (дезорганізація діяльності установ, що забезпечують ізоляцію від суспільства), повідомили у Слідчому комітеті РФ.

Як повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на дані УФСВП Росії по Омській області, організатори безладів висували "незаконні вимоги".

"Керівництво оперативного штабу ввело на територію установи зведений загін. Це було необхідно, щоб ізолювати негативно налаштованих засуджених і провести обшуки для припинення подальших заворушень і запобігання тиску на інших засуджених", - заявили в УФСВП. 

За даними відомства, організаторів безладів було ізольовано від основної маси засуджених,  під час обшуків опору вони не чинили.

ІК-6 - колонія для вперше засуджених за тяжкі злочини. У ній сидять як чиновники за великі економічні злочини, так і наркомани, вбивці і насильники, зазначає "Омськ онлайн".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
Усі новини...
Реклама: