Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Миротворець" склав список чиновників з угорськими паспортами

Вівторок, 9 жовтня 2018, 02:17
Миротворець склав список чиновників з угорськими паспортами

"Миротворець" склав список чиновників і депутатів Закарпатської області, які, як стверджується, порушили законодавство шляхом отримання другого громадянства.

Список опубліковано на сайті організації.

"Вони присягнули на вірність Угорщині, перебуваючи на держслужбі і в органах місцевої влади України", вказується в заголовку списку з більш ніж 300 пунктів. Відзначається також, що список став результатом роботи офісу "Миротворця" в Закарпатській області за два тижні.

Раніше в базі "Миротворця" опинився міністр закордонних справ і зовнішньої торгівлі Угорщини Петер Сійярто.

Перед цим Сійярто заявив, що після того, як в базу сайту "миротворця" потрапили особисті дані 4 місцевих депутатів і заступника мера міста Чоп - власників угорських паспортів - Угорщина "заступиться за права кожного члена угорської громади на Закарпатті".

Нагадаємо, у відносинах України та Угорщини почалася нова криза. До цього призвело відео з церемонії прийняття закарпатських жителів до громадянства, яка проходила в консульстві в Берегові. На відео консул закликав закарпатців приховувати своє громадянство від української влади.

Детальніше про це - у статті "100 тисяч вірних Угорщини: історія і приховані деталі паспортного скандалу на Закарпатті".

Україна оголосила консула Угорщини в місті Берегово персоною нон-грата.

З Угорщини з посольства в Будапешті висилали українського дипломата Дмитра Керечанина.

У той же час, в українському МЗС наполягають, що Керечанин є дипломатом, а не тільки консулом, це різні категорії. Реакцію Угорщини в міністерстві назвали "абсолютно і фундаментально неадекватною".

Як відомо, сайт "Миротворець" пов’язують із членом колегії МВС Антоном Геращенком.

Сайт декларує, що публікує інформацію про людей, які становлять загрозу українській державі та суспільству, скоїли злочини проти основ національної безпеки.

Зокрема, на ньому були опубліковані персональні дані екс-депутата Олега Калашникова і журналіста Олеся Бузини незадовго до їх вбивства біля власних квартир.

У 2016 році "Миротворець" оприлюднив список журналістів, які, на їхній погляд, "співпрацюють з країною-агресором". У переліку були 293 людини, в тому числі четверо українських журналістів, вказано поштові адреси на території Росії і номери телефонів.

Цей крок викликав великий резонанс у суспільстві й медійній сфері.

Згодом "Мирготворець" опублікував вибачення за попередню публікацію списку журналістів, акредитованих терористичною організацією "ДНР" і в той же час опублікував оновлений список, що містить 5412 записів.

У міністерстві інформполітики в той час також розійшлися у поглядах на роботу "Миротворця".

Свого часу на сайті опинялися Міхеіл Саакашвілі і Юлія Тимошенко.

Колишня уповноважена Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська просила СБУ і МВС покарати осіб, причетних до публікації персональних даних на сайті "Миротворець" і закрити сам сайт.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...