Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко відповів на питання про вбивство Шеремета старими фразами

Неділя, 16 грудня 2018, 17:41

Президент Петро Порошенко знову запевнив, що готовий долучити до розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета слідчих із розвідувальних відомств інших країн.

Про це він заявив на прес-конференції в неділю, відповідаючи на питання про хід розслідування справи.

"На відміну від багатьох попередніх розслідувань при попередніх владах, я зустрічався з рідними Павла і висував декілька ініціатив", - сказав президент.

"Я попросив, хоча це має дуже серйозні законодавчі обмеження – якщо будь-хто з рідних або активістів має пропозиції, щоб ми залучили фахівців, тільки офіційних, з будь-яких авторитетних розслідуваних відомств наших країн-партнерів, тоді називався Скотленд-Ярд, я сказав, дайте мені прізвище слідчого чи групи, я звернусь до генпрокурора, до шефа Національної поліції, ми точно включимо його в слідчу групу. Це була і готовність співпрацювати, і вимога прозорості", - сказав він.

За словами Порошенка, такі дії є безпрецедентними, але його це не тішить, оскільки "немає результату, не встановлені вбивці".

"На жаль, є випадки, коли вбивць знайти не вдається. Але я маю надію на те, що це не той випадок. І якщо у вас є будь-які пропозиції, я це кажу абсолютно серйозно, я готовий іти на будь-які кроки для того, щоб знайти вбивць і притягти їх до відповідальності або хоча б додати прозорості розслідуванню", - запевнив президент.

Як повідомлялося, на прес-конференції 28 лютого 2018 року президент Петро Порошенко також заявляв, що готовий долучити до слідства "будь-якого слідчого з будь-якої країни світу".

"Знаєте, чим я відрізняюсь від попередніх? Я буду разом із вами робити все можливе, щоб у нас не залишилося жодної закритої частини в розслідуванні вбивства журналіста", - говорив тоді він.

У липні 2017 року виконавчий директор Комітету захисту журналістів Джоел Саймон повідомляв, що Порошенко під час зустрічі пропонував запросити міжнародно визнаного розслідувача в національну команду для розслідування вбивства Шеремета.

Один з керівників "Української правди" Павло Шеремет загинув від вибуху вранці 20 липня 2016 року. Йому підклали вибухівку під автомобіль. Слідство схиляється до версії про професійні мотиви убивства.

Поліція кваліфікувала вбивство за статтею "умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб".

Журналісти "Слідство.Інфо" у документальному фільмі "Вбивство Павла", спираючись на записи камер спостереження в районі вибуху, встановили: вибухівку вночі заклала під авто жінка, її прикривав чоловік – вони перебували поруч із місцем вибуху і вранці 20 липня.

Крім того, тієї ночі під будинком, де жив Шеремет, стояли підозрілі червоний "Мерседес" і сіра "Шкода", водій останньої Ігор Устименко виявився колишнім працівником СБУ.

У Службі безпеки заявили, що він не виконував завдань відомства. Втім, Устименка допитали.

Потім у поліції визнали, що припустилися помилок при розслідуванні вбивства Шеремета.

У лютому 2018 року редактор-засновник "Української правди" Олена Притула виступила з вимогою до генпрокурора Юрія Луценка розслідувати загибель журналіста УП Павла Шеремета у 2016 році як терористичний акт.  

13 квітня 2018 року заступник глави СБУ Віктор Кононенко констатував, що за майже 2 роки розслідування слідство не має реальної доказової бази у справі про вбивство Шеремета.   

9 листопада генпрокурор Юрій Луценко констатував, що у розслідуванні вбивства журналіста Павла Шеремета правоохоронна система України досі не дала жодного результату.

Читайте також:

2 роки без Павла

Пал Героїч, ви завжди з нами

Зі світлої сторони. "Українська правда" згадує Павла Шеремета

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: