Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін прокоментував рейтинг Порошенка, Тимошенко й Зеленського

Четвер, 20 грудня 2018, 11:09
Путін прокоментував рейтинг Порошенка, Тимошенко й Зеленського

Президент Росії Володимир Путін вважає, що рейтинг президента України Петра Порошенка зріс після інциденту в Керченській протоці

На підсумковій прес-конференції він вчергове назвав події 25 листопада провокацією.

"Навіщо потрібен нашим українським партнерам ось такий розвиток подій? Зрозуміло, там вибори – їм потрібно загострювати (ситуацію), щоб підняти рейтинг одного з претендентів на пост президента, я маю на увазі чинного президента", – заявив він.

"Але це погано, це, в кінцевому підсумку, на шкоду інтересам свого народу і держави. Хоча можна без усяких провокацій рухатися спокійно, як і було досі", – додав Путін.

Він сам перепитав: "Чи вдалася провокація чи не вдалася?".

"З точки зору рейтингу – можливо, тому що рейтинг у Петра Олексійовича ніби підріс трохи: він з п'ятої позиції перемістився на другу-третю – там коливання відбуваються в районі 12%", – сказав російський президент.

"Юлія Володимирівна – так, Володимирівна вона, по-моєму? – у неї більше, 20% із гаком вже. А всі решта – Зелінський, по-моєму (Зеленський – ред.), Бойко, Порошенко – у них у районі 12%", – продовжив він.

"У цьому він (мається на увазі Порошенко – ред.) своє завдання виконав – за рахунок інтересів країни, я вважаю. Але це поганий спосіб підняттів рейтингу", – наголосив Путін.

Через захоплення українських військових малих кораблів та 24 моряків президент України Петро Порошенко запровадив воєнний стан з 26 листопада до 26 грудня. Воєнний стан запроваджено на підставі рішення РНБО і з дозволу Верховної Ради, він поширюється на 10 областей України.

Порошенко запевнив, що воєнний стан після завершення 30-денного терміну його дії не буде продовжено, якщо не буде повномасштабного вторгнення Росії.

25 листопада у Чорному морі поблизу Керчі в анексованому Криму прикордонні катери ФСБ РФ протаранили та відкрили вогонь на ураження по корабельній групі ВМС України.

Росіяни захопили 2 українських катери, 1 буксир та 24 українських військовослужбовців.  Троє з українських моряків зазнали поранень. 

Усіх затриманих моряків та співробітників СБУ, які були на борту, було арештовано. на 2 місяці за звинуваченням у порушенні кордону

Арештованих українців етапували до Москви у СІЗО "Лефортово", Україна вважає їх військовополоненими

Читайте також 30 днів війни. Для чого в Україні запровадили воєнний стан

Що таке воєнний стан, як він може вплинути на майбутні вибори, роботу ЗМІ і мої права?

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування