Медведчук розповів про зустріч з Путіним і переговори щодо українських моряків

П'ятниця, 21 грудня 2018, 14:29
Медведчук розповів про зустріч з Путіним і переговори щодо українських моряків

Лідер проросійського руху "Український вибір", голова політради партії "За життя" Віктор Медведчук заявив, що нещодавно зустрічався з президентом РФ Володимиром Путіним, з яким обговорив ряд українських питань, зокрема, звільнення  моряків.

Про це він розповів в ефірі телеканалу "Росія-1", коментуючи слова Путіна про те, що він прилітав до Москви з варіантами обміну українських моряків.

За словами Медведчука, така зустріч відбулася кілька днів тому.

"Я зустрічався з президентом Росії з питання не обміну, а звільнення українських моряків, оскільки це питання зараз актуальне не лише в Україні, але й в усьому світі", - сказав кум Путіна.

При цьому він зазначив, що конкретний процес щодо звільнення  українських моряків може початися лише після завершення слідства у судових процедур, як це було з Надією Савченко та іншими політв’язнями у Росії.

Медведчук додав, що буде і надалі проводити переговори з цього питання.

На питання ведучої, про що ще Медведчук спілкується з путіним, як "єдиний спільний міст" між Україною і Росією, той відповів, що обговорювали і багато інших питань, зокрема, питання припинення бойових дій на Донбасі.

Медведчук наголосив, що попри складні стосунки нинішньої влади України з російським керівництвом, особисто він не припиняє переговорний процес і буде надалі підтримувати контакти.

На уточнююче питання, чи робить він це за дорученням Порошенка, Медведчук відповів, що не за дорученням, а на прохання.

"В першу чергу я це роблю по проханню, а не за дорученням президента Порошенка. І я це роблю, бо це у моїх інтересах, і в інтересах моєї країни...тим більше, що я можу це робити", - сказав він.

На його думку, навряд хтось в Україні буде проти цього.

Читайте також Полонені моряки: де вони зараз, що на них чекає і як Україна буде їх звільняти

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування