Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Засудженого в справі "українських диверсантів" Захтея перевели в карцер – дружина

П'ятниця, 4 січня 2019, 19:43

Засудженого в справі "українських диверсантів" Андрія Захтея відправили в карцер Сімферопольської колонії №1 на анексованому РФ півострові.

Про це "Крим.Реалії" повідомила його дружина Оксана Захтей.

"У карцер Андрія помістили, імовірно, вчора в першій половині дня. Точної інформації про причини його переведення в карцер і наскільки довго він там буде перебувати – у мене поки немає. Про те, що у нього були останнім часом якісь дисциплінарні стягнення або порушення, Андрій мені теж не повідомляв. Але мені відомо, що кілька тижнів тому йому погрожували: мовляв, вирушиш у карцер, як мінімум на 15 днів. З чим були пов'язані ці загрози, мені теж не відомо", – розповіла Оксана Захтей.

Нагадаємо: 

  • В січні 2017 року Московський міський суд визнав законним продовження арешту Андрія Захтея, якого звинувачують у підготовці терактів у анексованому Криму.
  • 10 серпня 2016 року ФСБ оголосила про запобігання терактів на території півострову.
  • Спроби так званих "українських диверсантів" прорватися на територію півострова, під час запобігання яких загинули російські військовослужбовець і прикордонник, що відбулися, за повідомленням ФСБ, в ніч на 7 та 8 серпня 2016 року.
  • ФСБ повідомила про затримання у справі кількох осіб, серед яких був Захтей, який працював у Криму таксистом.

  • У лютому 2017 року російське слідство перевело Захтея з московського СІЗО "Лефортово" в Крим.
  • У березні 2017 року Захтей написав заяву до міграційної служби РФ з проханням позбавити його російського громадянства.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: