Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США: Черговий раунд переговорів щодо завершення "шатдауну" завершився невдачею

Неділя, 6 січня 2019, 05:37

Лідери демократів, які мають більшість у Палаті представників, та урядовці адміністрації США не змогли домовитися у суботу про відновлення роботи уряду Сполучених Штатів у повному обсязі. Переговори продовжаться у неділю.

Про це у Twitter повідомив віце-президент США Майк Пенс, передає "Голос Америки".

"Відбулася продуктивна дискусія з лідерами Конгресу у Білому домі. Міністр внутрішньої безпеки США Кірстен Нільсен провела повну презентацію про кризу на південному кордоні країни.

Ми вчергове наголосили на готовності президента Трампа забезпечити безпеку кордону, побудувати мур на кордоні, захистити американців та відновити роботу уряду. Ми продовжимо дискусію завтра", - написав він.

Водночас президент США Дональд Трамп підкреслив, що "значного прогресу не було". 

"Віце-президент Пенс і команда щойно покинули Біий дім після переговорів. Значного прогресу не було", - написав глава Білого дому у Twitter.

"Урешті-решт, ми повинні вирішити усі проблеми щодо поівденного кордону", - додав він.

Нагадуємо:

  • Американські сенатори не змогли узгодити проект бюджету країни, через що в США тимчасово призупинилася робота держустанов ("шатдаун"). 
  • Документ не був прийнятий через розбіжності між демократами і республіканцями щодо планів президента США побудувати стіну на кордоні з Мексикою.
  • Трамп вимагає виділити майже 6 мільярдів доларів на фінансування стіни, а демократи категорично відкидають цю пропозицію.
  • Палата представників Конгресу США, більшість у якій мають демократи, ухвалила низку законопроектів, спрямованих на завершення "шатдауну". Водночас Палата відкинула вимогу президента Трампа про додаткове фінансування прикордонної стіни.
  • "Шатдаун" діє уже понад 2 тижні. Під час зупинки роботи уряду чиновники перебувають у неоплачуваній відпустці, або працюють без гарантій отримання зарплати.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування