МЗС: Окупанти продовжують наступ на українське православ'я в Криму

Неділя, 3 березня 2019, 17:02

МЗС України розцінює затримання в окупованому Криму архієпископа Климента як наступ на українське православ'я.

Про це заявила речниця МЗС Катерина Зеленко у неділю в Twitter.

"Ми стурбовані повідомленнями про затримання в окупованому Росією Криму архієпископа Православної Церкви України Климента. Російські окупанти продовжують планомірний наступ на українське православ’я у Криму", - зазначила вона.

"Справжні утиски на релігійні свободи та права віруючих відбуваються на окупованих Росією територіях. Привернемо увагу до затримання владики Климента в ООН, РЄ та ОБСЄ", - додала речниця МЗС.

Нагадаємо,

  • 3 березня в окупованому Росією Криму було затримано та доправлено до райвідділку поліції архієпископа Сімферопольського і Кримського Православної церкви України Климента.
  • У неділю Климент мав виїхати до Ростова-на-Дону для зустрічі з українським політв'язнем Павлом Грибом, його затримали просто в автобусі на центральному автовокзалі Сімферополя, де він перебував і планував виїхати до полоненого.
  • Сам Климент повідомив, що до чергової частини нібито зателефонували з повідомленням, що у його храмі на вул.Севастопольській сталася крадіжка. 
  • Пізніше адвокат Микола Полозов повідомив, що російські "правоохоронці" мають намір звинуватити архієпископа у дрібному хуліганстві - за нібито нецензурну лайку.
  • Раніше окупанти направили архієпископу припис про "звільнення приміщень" Кафедрального собору святих рівноапостольних Володимира і Ольги у Сімферополі - єдиного храму Православної церкви України у місті.
  • Климент заявляв, що проситиме міжнародну спільноту застосувати персональні санкції проти організаторів знищення Української православної церкви в Криму, якщо окупанти відберуть Кафедральний собор у Сімферополі.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...