Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Facebook відмовиться від зберігання даних у країнах, які порушують права людини

Четвер, 7 березня 2019, 05:44

Соцмережа Facebook і сервіси, які їй належать, Instagram і WhatsApp, відмовляться від зберігання конфіденційних даних користувачів в країнах, які порушують права людини.

Про це в корпоративному блозі компанії написав засновник Facebook Марк Цукерберг.

"Компанія готова до того, що це призведе до її блокування в деяких країнах або неможливості вийти на нові ринки", - підкреслив він.

Крім цього, Цукерберг озвучив нові плани з розвитку компанії.

Засновник Facebook повідомив, що сервіси соцмережі приділять більше уваги безпеці призначених для користувача даних, секретності листування і створення можливості для прихованого спілкування.

Користувачі також зможуть скоротити свою присутність в сервісах - обмежуючи і видаляючи дані, які вони давно залишали в них (наприклад, повідомлення і старі фотографії).

Нагадаємо:

  • Facebook потрапив у скандал через те, що британська консалтингова фірма Cambridge Analytica, що працювала на Дональда Трампа на виборах у США 2016 року, неправомірно отримала доступ до особистої інформації 87 мільйонів користувачів Facebook.
  • Генеральний директор Facebook Марк Цукерберг визнав, що в його компанії не достатньо відповідально поставилися до безпеки, що призвело до  неналежного використання персональних даних громадян.
  • 22 травня на слуханні у Європарламенті Цукерберг запевнив, що компанія вживає заходи для унеможливлення втручання зовнішніх гравців у національні вибори в Європі та у вибори до Європейського парламенту.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування