Князєв сказав, коли призначить нового керівника поліції Київщини

Неділя, 23 червня 2019, 13:09

Нового керівника поліції Київщини представлять до 28 червня.

Про це повідомив у неділю глава Національної поліції Сергій Князєв, передає Громадське.

Попередній керівник поліції області був звільнений через вбивство 5-річного хлопчика Кирила Тлявова в Переяслав-Хмельницькому.

"З дня на день в.о. поліції Київщини прибуде до мене на доповідь із закінченням службового розслідування, ми визначимось із превентивними заходами щодо роботи поліції в Переяславі і взагалі в поліції Київщини і анонсуємо нового керівника поліції Київщини, якого я на цьому тижні маю узгодити призначення з міністром. І підпишу наказ", – розповів Князєв.

Нагадаємо:

  • Раніше генерала поліції, екс-главу поліції Київщини Дмитра Ценова, який подав рапорт про звільнення з посади у зв'язку з убивством хлопчика Кирила Тлявова в Переяслав-Хмельницькому, призначили на нову посаду в ООС. Ценова призначили членом/старшим оперативної групи Нацполіції у складі об’єднаних сил ООС.
  • 5 червня глава Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що Ценов несе політичну відповідальність за дії своїх підлеглих, в результаті яких загинула п'ятирічна дитина в Переяславі-Хмельницькому і його відправлять на Донбас.
  • Також Аваков заявив, що не має наміру йти у відставку, але не знімає з себе політичної відповідальності.
  • 4 червня у великих містах України біля управлінь поліції пройшли масові пікети з вимогою відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.
  • Ситуація в суспільстві загострилася після трагедії в Пересяслав-Хмельницькому на Київщині, де від пострілу загинула 5-річна дитина.
  • 3 червня Кирил Тлявов помер у Київському міському центрі дитячої нейрохірургії.
  • У хлопчика виявили кульове поранення, яке спричинило перелом кісток черепа та пошкодження головного мозку. 
  • За підозрою у вбивстві дитини затримали двох поліцейських: Івана Приходька та Володимира Петровця.
  • Петровця і Приходька 4 червня арештували на 2 місяці без права внесення застави. Вони не визнали своєї провини, відмовились свідчити у справі і проходити тест на алкоголь і сліди пороху.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...