Новини 19 липня: Обшуки НАБУ, фінансування бойовиків "Мотор Січчю"

П'ятниця, 19 липня 2019, 21:13

НАБУ проводило обшуки в компаніях Порошенка, СБУ припинила незаконну діяльність компанії Богуслаєва "Мотор Січі" — новини, які були актуальні 19 липня.

Про обшуки НАБУ

Національне антикорупційне бюро проводило обшуки у приміщеннях автомобільної компанії "Богдан Моторс", зокрема у спортивному клубі "5 елемент", який належить Петру Порошенку. Причина — розслідування розтрати державного майна в особливо великих розмірах службовими особами Міноборони та Генштабу, які у 2015-2018 рр, на думку слідства, незаконно внесли до державного оборонного замовлення спеціальний автомобільний транспорт та здійснили його закупівлю за завищеними цінами.

Пізніше НАБУ провело обшуки в центральному офісі інвестиційної групи ICU в Києві у рамках так званої справи "Роттердам+". Компанія заявила, що раніше повністю задовольнила всі запити НАБУ на надання інформації, і розцінює ці слідчі дії "не інакше як спробу чинити на неї тиск, який має явний політичний контекст".

Партія Порошенка "Європейська Солідарність" заявила, що в останній день перед виборами антикорупційні органи проводять обшуки, які є "зрежисованою виставою, яка має на меті дискредитацію політичної сили та її лідера".

Про "Мотор Січ"

У Службі безпеки заявили, що припинили незаконну діяльність групи компаній "Мотор Січ", які протягом двох років фінансували так звану "ДНР". Повідомлялося, що у 2016 році СБУ відкрила кримінальне провадження щодо фінансування тероризму представниками заводу "Мотор Січ". Повідомлялося, що підприємство Богуслаєва заплатило терористам 32 млн російських рублів.

У "Мотор Січі" відповіли, що у них немає інформації про будь-які податкові платежі на непідконтрольних Україні територіях.

Про телеграм-канал "Української правди"

Нагадуємо, що у нас є телеграм-канал "УП. Кляті питання", який читає більше 15 тисяч людей. У нас там завжди короткі та зрозумілі відповіді про те, що відбувається у країні та світі і смішні підводки до публікацій.

Про інші важливі новини

Президент Володимир Зеленський заявив, що до кінця року українські військові у районі проведення Операції об'єднаних сил отримають модульні житлові будинки з усіма необхідними умовами для комфортного проживання.

Зеленський заявив, що більше не звертатиметься до спікера Верховної Ради Андрія Парубія, а говоритиме вже з новим парламентом.

Зеленський звільнив 11 послів, у тому числі посла України у США Валерія Чалого.

Суд залишив під вартою керівника "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського, обвинуваченого у державній зраді.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:06
На Полтавщині ТЦК звернулися в поліцію: просять доставити близько 30 тисяч людей до військкоматів
17:05
"Спроба покращити імідж": Комісію ООН з прав жінок очолила Саудівська Аравія
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
Усі новини...