Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луцька міськрада звернулася до Зеленського щодо недопущення капітуляції

Четвер, 10 жовтня 2019, 16:33

Луцька міська рада підтримала звернення до президента Володимиру Зеленському та голові Верховної Ради Дмитру Разумкова щодо недопущення капітуляції України за так званою "формулою Штайнмаєра".

Джерело: сайт міськради

Дослівно: "Ми, депутати Луцької міської ради висловлюємо занепокоєння з приводу реалізації так званої "формули Штайнмаєра".

Деталі: Депутати вважають, що підписання будь-яких домовленостей щодо завершення війни та встановлення миру на тимчасово окупованій території України має бути здійснено виключно на умовах збереження в подальшому нині окупованої частини території в складі України, збереження суверенітету та недопущення федералізації України.

Наголошується, що українська сторона має отримати повний контроль над державним кордоном, а місцеві вибори не можуть  проводитися на умовах незаконних збройних формувань, повної амністії та узаконення так званої "народної міліції".

Також депутати звертають увагу на те, що новий закон про особливий статус тимчасово окупованих територій України перед прийняттям має бути детально проаналізований та широко обговорений в суспільстві.

Передісторія:

  • 1 жовтня президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна погодила так звану "формулу Штайнмаєра" щодо виборів на окупованому Донбасі і пояснив, що вони пройдуть лише після виведення всіх військ і за Конституцією та законами України.
  • 3 жовтня Зеленський наголосив, що вибори на поки непідконтрольній Києву території Донбасу можуть пройти лише за українським законодавством.
  • Опозиція, громадські активісти встигли охрестити "формулу Штайнмаєра" шляхом до капітуляції перед державою-агресором.
  • Протии реалізації "формули Штайнмаєра" виступили низка обласних та міських рад: Львівська, Івано-Франківська та Хмельницька обласні, Сумська та Кропивницька міські ради.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування