Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Імпічмент Трампа: Тейлор може публічно виступити в Конгресі

Середа, 30 жовтня 2019, 23:17

Тимчасово повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор може стати першим чиновником, який виступить на публічних слуханнях у рамках розслідування звинувачень у справі імпічменту президента Дональда Трампа.

Джерело: CNN

Деталі: За інформацією джерела, яке знайоме із думкою Тейлора, він не проти повернутись до Палати представників, щоб ще раз дати свідчення у справі.

Демократи вважають, що дипломат ідеально підійшов би для того, щоб почати слухання у публічній площині.

Як повідомляє джерело CNN, комітети Палати, які ведуть розслідування, поки не надсилали Тейлору таке прохання.

Знати більше:

Чи шантажував Трамп Зеленського. Повний текст розмови

"Імпічмент на тлі Зеленського: які звинувачення висунули Дональду Трампу"

Нагадаємо:

  • Комітет з процедурних питань Палати представників оприлюднив текст резолюції, яка дозволяє перейти до наступного етапу розслідування звинувачень та розпочати публічні слухання у справі імпічменту президента Дональда Трампа.
  • Тимчасово повірений США з питань України Вільям Тейлор вже свідчив перед комітетами Палати представників, заявивши що Трамп пов’язував надання допомоги Україні із публічною заявою президента Володимира Зеленського розслідувати справу щодо компанії Burisma, де працював син Джо Байдена.
  • Крім Тейлора, у  розслідуванні звинувачень у справі імпічменту президента Дональда Трампа вже давали свідчення ексспецпредставник США з питань України Курт Волкер, колишня послиня США в Україні Марі Йованович, заступник помічника держсекретаря США у справах Європи і Євразії Джордж Кент, посол США в Європейському Союзі Гордон Сондленд

Передісторія:

  • На початку вересня видання "The Washington Post" повідомило, що президент США Дональд Трамп схиляв президента України Володимира Зеленського відкрити справу щодо сина свого конкурента на виборах-2020 Джо Байдена.
  • Увагу до цього посилило рішення адміністрації Трампа видати військову допомогу Україні після затримки, яка засмутила членів Конгресу з обох партій.
  • 25 вересня Білий дім оприлюднив текст телефонної розмови між президентом США Дональдом Трампом і президентом України Володимиром Зеленським, через яку в США розпочали процедуру імпічменту.
  • З тексту розмови випливає, що Трамп схиляв президента України Володимира Зеленського розпочати розслідування проти політичного опонента колишнього віцепрезидента Джо Байдена.
  • Зеленський публічно заперечує, що президент США чинив на нього тиск.  "На мене ніхто не тиснув", - заявив він журналістам під час зустрічі з Трампом в Нью-Йорку.

Ольга Гетьманець, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування