Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новини 7 жовтня: заяви Яременка, розведення військ, арешт Пашинського

Понеділок, 7 жовтня 2019, 20:45

У "Слузі народу" пояснили, чому вибори в ОРДЛО вигідні Україні, сьогодні мало початися розведення військ, але його не буде — новини, які були актуальні 7 жовтня.

Про Яременка

"Слуга народу" Богдан Яременко заявив, що донецькі бойовики, які воювали на боці Росії, можуть залишити територію окупованого Донбасу разом з виводом російських військ, а можуть лишитися, але без зброї і участі у правоохоронних органах.

Також він сказав, що вибори на окупованій території Донбасу вигідні Україні хоча б тому, що після них Київ отримає хоч якихось представників, з якими зможе вести діалог.

У своєму відеозверненні Яременко заявив, що у листі до голови ОБСЄ в Україні Мартіна Сайдіка (в якому погоджується так звана формула Штайнмаєра), підписаному Кучмою, немає нічого, чого не було б в Мінських угодах.

Про розведення

Міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив, що розведення військ у Петрівському та Золотому, яке мало розпочатися 7 жовтня, не відбудеться, оскільки бойовики порушили домовленість.

Пізніше прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що Кремль має певний вплив на бойовиків на Донбасі, але гарантувати відведення військ не може.

Про Пашинського

Печерський суд Києва обрав нардепу 5-8 скликань Сергію Пашинському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Адвокат Андрій Федур вважає, що в СІЗО є загроза життю для його підзахисного.

Про телеграм-канал "Української правди"

Щойно стало відомо, що у "Української правди" з’явився новинний телеграм-канал "УП. Стрічка". На нього вже підписалося більше тисячі людей і кількість підписників стрімко зростає.

Як повідомляють наші джерела, на каналі оперативно публікують найважливіші та найцікавіші новини з України та світу. Один зі співрозмовників УП дуже радив підписатись на цей канал.

Про інші важливі новини

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що його формула містить спробу спростити процес виконання Мінських угод і не була написана під впливом Росії.

Головреда "РИА Новости Україна" Кирила Вишинського, якого Україна видала Росії в рамках обміну "35 на 35", призначили виконавчим директором "Міжнародного інформагентства "Россия сегодня"".

Зеленський заявив, що Україна готова створити спільну слідчу групу з представниками США для розслідування щодо Джо Байдена, якщо американська прокуратура звернеться з відповідним запитом.

Головна військова прокуратура розслідує видворення з України колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі у лютому 2018 року.

Нобелівську премію з фізіології та медицини отримали Вільям Кейлін, Пітер Редкліфф та Грегг Семенза за дослідження того, як "клітини відчувають доступність кисню та адаптуються до неї".

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування