Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Хомчак: Під час розведення військ ЗСУ відійдуть на позиції 2016 року

Вівторок, 8 жовтня 2019, 15:49
Хомчак: Під час розведення військ ЗСУ відійдуть на позиції 2016 року

Начальник Генерального штабу - головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак розповів, що в результаті розведення військ на Донбасі українські військові відійдуть на позиції, які займали три роки тому.

Джерело: "Інтерфакс-Україна" з посиланням на заяву Хомчака під час робочої поїздки в район проведення операції Об'єднаних сил.

Пряма мова: "Нові позиції українських військових будуть там, де вони були в 2016 році, коли вперше відбулося розведення сил в згаданому районі. Підрозділи ЗСУ і надалі будуть повністю контролювати ситуацію".

Деталі: У свою чергу міністр оборони Андрій Загороднюк зазначив, що українські військові відійдуть на відстань, яка в разі порушення домовленостей бойовиками дозволить ЗСУ відразу ж повернутися назад.

Пряма мова: "Для цього створені всі передумови, розроблений відповідний план з урахуванням саме такої ситуації".

Він додав, що координати місць розведення є в Мінських угодах, вони були нанесені ще в 2014 році.

Що було раніше:

Останніми роками ЗСУ крок за кроком відбивали території у "сірій зоні".

Зокрема, у жовтні 2018 року Об’єднані сили провели зачистку від бойовиків одного з населених пунктів Волноваського району.

У листопаді того ж року було повернуто під контроль України населений пункт Розсадки на Світлодарській дузі.

Передісторія:

  • 30 червня завершилося розведення сил і засобів на ділянці в районі Станиці Луганської.
  • 1 жовтня президент України Володимир Зеленський заявив про досягнення на зустрічі Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі домовленості про початок розведення військ ще у Петровському та Золотому.
  • Представник України у Тристоронній контактній групі Леонід Кучма зазначав, що Зеленський буде ставити на майбутній "Нормандській зустрічі" питання щодо відведення військ по всій лінії зіткнення.
  • Міністр оборони України Андрій Загороднюк заявив, що розведення військ на Донбасі буде відбуватися не одразу по всій лінії розмежування, а ділянками.
  • У Міноборони згодом оприлюднили роз’яснення щодо розведення сил на Донбасі.
  • 5 жовтня на мосту поблизу Станиці Луганської відкрили тимчасовий обхідний перехід. Очікується, що роботи на переправі буде завершено до 15 листопада.
  • За даними української сторони СЦКК, збройні формування РФ ведуть обстріли на ділянці розведення сил та засобів на лінії розмежування в напрямку н.п. Богданівка та в напрямку населеного пункту Золоте-4. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування