Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

$300 тисяч хабара в ОП: ексзаступниця міністра культури вийшла під заставу

Вівторок, 19 листопада 2019, 12:06

Ексзаступниця міністра культури Вікторія Ліснича, підозрювана у шахрайстві, внесла заставу у розмірі 576 тисяч гривень і вийшла із СІЗО.

Джерело: коментар адвоката підозрюваної Віталія Гриніва Українській правді

Деталі: За словами адвоката, заставу у розмірі 576 тисяч гривень, згідно із постановою суду, було внесено і суд звільнив Лісничу з-під варти. Адвокат заявив, що заставу внесли друзі підозрюваної.

Що було раніше: 13 листопада детективи НАБУ повідомили Вікторії Лісничій про підозру у шахрайстві, співучасті у злочині та пропозиції або наданні хабара.

15 листопада Вищий антикорупційний суд обрав для Лісничої запобіжний захід у вигляді арешту на 2 місяці з альтернативою застави у розмірі 576 300 гривень.

Нагадаємо: 

  • 12 листопада внаслідок операції "під прикриттям" (негласних слідчих розшукових дій) була затримана директорка департаменту забезпечення доступу до публічної інформації в Офісі президента Світлана Кондзеля, її спільниця Вікторія Ліснича та інші учасники угруповання.
  • Детективи НАБУ задокументували вимагання 300 тисяч доларів за "допомогу" влаштуватися на керівну посаду до НАК "Нафтогаз України".
  • Затримання відбулося безпосередньо після одержання першого траншу неправомірної вигоди у сумі 150 тис. дол. США.
  • Вищий антикорупційний суд обрав для Кондзелі запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Станіслав Бичек, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування