Родинам загиблих в одеській пожежі дадуть по 200 тисяч – Кабмін

Середа, 11 грудня 2019, 14:04
Родинам загиблих в одеській пожежі дадуть по 200 тисяч – Кабмін

Кабінет міністрів вирішив виділити по 200 тисяч гривень родинам загиблих у результаті пожежі в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу.

Джерело: пресслужба Кабміну

Дослівно: "Ініціатива Уряду передбачає виділення по 200 тисяч гривень кожній з родин, чиї рідні загинули під час пожежі в Одеському коледжі, та по 50 тисяч гривень травмованим під час пожежі".

Деталі: Іще 315 тисяч гривень будуть спрямовані на першочергові заходи з ліквідації наслідків пожежі.

Кошти виділятимуть з резервного фонду держбюджету.

Загалом на ліквідацію наслідків одеської пожежі планують спрямувати 3 мільйони 965 тисяч гривень.

Після схвалення на засіданні уряду вказані кошти надійдуть до Держслужби з надзвичайних ситуацій та Одеської облдержадміністрації.  

Що було раніше: 10 грудня прем'єр Олексій Гончарук заявив, що уряд виділить майже 4 мільйони гривень на ліквідацію наслідків пожежі в Одесі та компенсацію родинам загиблих. 

Передісторія: 

  • Пожежа у будівлі Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу сталася 4 грудня. 
  • Поліція готує повідомлення про підозру двом особам.
  • За словами студентів, під час пожежі у коледжі не пролунало тривожних сигналів чи оголошень, багато учнів не відразу дізналися про займання.
  • Гончарук доручив відсторонити на час розслідування керівника ГУ ДСНС в Одеській області Віктора Федорчака, його заступника із профілактики Михайла Вовка, а також керівника Департамента освіти Олександра Лончака.
  • Станом на 10 грудня трагедія забрала життя 12 осіб. Місцезнаходження 4 осіб наразі невідомо, 5 осіб поки не вдалося ідентифікувати.
  • 10 грудня у ДСНС повідомили, що в згорілій будівлі Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу не була встановлена пожежна сигналізація.
  • У поліції розповіли, що правоохоронці на місці пожежі не вилучили жодного вогнегасника, бо низка вогнегасників була під ліжком у коменданта.
  • Автоматичної системи оповіщення про пожежну безпеку у будівлі теж не було: ні сигналізації, ні датчиків чутливості до диму та температури.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування